O-STA

Za adrenalina poln kavč bo junija poskrbela nadnaravna grozljiva serija NOS4A2

Po izjemno grozljivi knjižni predlogi istoimenskega romana izpod peresa avtorja Joeja Hilla bo 6. junija ob 22. uri na AMC-ju premierno predvajana nadnaravna grozljiva serija NOS4A2, kjer se nesmrtni Charli Manx hrani z dušami otrok, vse kar ostane, pa pušča v Christmaslandu, ledeni, zviti božični vasici Manxove domišljije. Tam je vsak dan božič, nesrečnost pa je proti zakonu. Manxov svet postane ogrožen, ko mlada umetnica delavskega razreda iz New Englanda, Vic McQueen, odkrije svojo supermoč. Njena ustvarjalnost jo vodi v posebno nadnaravno sposobnost sledenja Charlieju Manxu in čeprav je socialno šibkejša, je toliko bolj trdoživa in pogumna. Odločitve, da bo premagala Manxa in rešila njegove žrtve, ne zamaje niti dejstvo, da žrtev lahko postane tudi sama.

Preobrazba Zacharyja Quinta v zlobnega Manxa

Zachary Quinto bo v vlogi nesmrtnega zlobneža Charlia Manxa tekom serije večkrat spreminjal svoj videz. Manx se namreč fizično spreminja glede na to, kdaj se je nazadnje nahranil z dušami otrok. V seriji ga bomo lahko videli kot postavnega mladega moškega, starejšega moža in ekstremno starega moža pošastnega videza. Igralec pa se pri upodobitvi lika ni mogel zanesti zgolj na fizično preobrazbo, ampak je moral spremeniti tudi glas in samo pojavo - način gibanja, držo ... Ravno ta celostna preobrazba je Zacharyja Quinta pritegnila, da se je odločil sprejeti vlogo nesmrtnega Manxa.

Vzhajajoča avstralska zvezda navdihuje

Kako v najtežjih okoliščinah ohranjati mirno kri in zdravo pamet ter vse skupaj celo začiniti s humorjem, je v seriji odlično odigrala vzhajajoča zvezda Ashleigh Cummings ("The Goldfinch", "Hounds Of Love"). 26-letna avstralska igralka se je rodila v Savdski Arabiji, kjer je živela do 12. leta. Že od 2. leta se je ukvarjala s plesom, v najstništvu pa jo je začela zanimati še igra. V NOS4A2 igra mlado Vic McQueen, ki se zoperstavi zlobnemu Manxu in se odloči, da bo rešila njegove žrtve. V enem izmed intervjujev je povedala, da ji je pri Vic najbolj všeč to, da je pogumna in srčna.