O-STA

3. tekma v smučarskih skokih za pokal Mestne občine Velenje

Velenje, 28. maj 2019 - V petek, 31. maja, bo Smučarskoskakalni center pod Velenjskim gradom prizorišče 3. tekme v smučarskih skokih za pokal Mestne občine Velenje za dekleta in fante v kategorijah od 13 let do članov na skakalnicah HS 45 in HS 75. Pričakujemo več kot 140 tekmovalcev iz Slovenije, Poljske in Italije. Pomerilo se bo tudi več kot 30 deklet. Prva serija se bo začela ob 17. uri, druga pa ob 19.30. Ob 22. uri bo prisotne pozdravil podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Sledila bo razglasitev zmagovalcev po kategorijah.

Nastopili bodo člani slovenskih klubov, ekipa slovenske ženske A reprezentance in ekipa slovenske moške B reprezentance. Tekmovali bodo tudi naslednji člani Smučarskoskakalnega kluba Velenje: Aljaž Osterc, Patrik Vitez, Denis Pikl, Maj Fele, Žan Hriberšek, Ožbej Kotnik, Luka Filip, Enej Faletič, Žiga Gajser, Lan Novak, Anže Brecl, Cene Brglez, Liam Magdič, Mark Kreže, Maj Rizmal in skakalki Jerneja Brecl ter Nika Vetrih.

Velenje bo letos septembra, ob 60-letnici mesta, v Smučarskoskakalnem centru Velenje gostilo Alpski pokal v smučarskih skokih. Od petka, 13. septembra, do nedelje, 15. septembra, bo velenjske skakalnice preizkusilo več kot 100 smučarskih skakalk in skakalcev mednarodnega nivoja. V tem mesecu pa smo prejeli tudi potrditev, da je Velenje uspešno kandidiralo za izvedbo svetovnega veteranskega prvenstva, ki bo septembra 2020.

Obiskovalce petkove skakalne tekme naprošamo, da vozila pustijo na bližnjih večjih parkiriščih in se v Smučarskoskakalni center odpravijo peš, saj v Starem Velenju ni dovolj parkirnih mest.

Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da so parkirna mesta na voljo v garažni hiši Mercator, v centru mesta ali v Starem Velenju pri Hotelu Razgoršek.

Prijazno vabljeni na prireditev.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje