O-STA

Solera Holdings predstavlja Jeffreyja R. Tarrja kot novega glavnega izvršnega direktorja

Jeffrey R. Tarr, novoimenovani glavni izvršni direktor Solera Holdings

Tarrove bogate izkušnje z vodenjem podjetij s področja podatkovnih storitev in tehnoloških rešitev bodo utrle pot novemu obdobju rasti

WESTLAKE, Teksas--(BUSINESS WIRE)-- Solera Holdings, Inc. ("Solera"), eno izmed vodilnih globalnih podjetij s področja podatkovnih in programskih rešitev (Saas) za upravljanje s tveganji in premoženjem na področju avtomobilizma in zavarovalništva, je v torek sporočilo, da se je podjetju kot direktor in novi glavni izvršni direktor pridružil Jeff Tarr. Tarr, ki bo nadomestil Tonyja Aquila kot glavni izvršni direktor Solere, bo podjetje vodil v novem obdobju rasti.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti je na voljo tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20190528005674/en/

Tarr ima dvajsetletne izkušnje z vodenjem raznovrstnih podjetij s področja podatkovnih storitev in tehnoloških rešitev. Doslej je bil glavni izvršni direktor in predsednik podjetja DigitalGlobe, Inc., kjer je vodil zagon inovativnih izdelkov na osnovi umetne inteligence in drugih novih tehnologij, popeljal podjetje na nove trge in skoraj potrojil njegove prihodke. Pred DigitalGlobom je bil Tarr predsednik in direktor operative podjetja IHS Inc. (zdaj IHS Markit Ltd.), kjer je pomagal preoblikovati poslovni sistem v hitro rastočega in dobičkonosnega ponudnika informacij in dognanj.

"Jeff je s svojimi bogatimi izkušnjami in osredotočenostjo na to, da ustvari uspešno ekipo in kulturo, predano sproščanju vrednosti tako za stranke kot delničarje idealen vodja za naslednje obdobje rasti Solere," je dejal Darko Dejanovic, operativni predstojnik Viste in član upravnega odbora v Soleri. "V času Tonyjevega vodstva je Solerina ekipa podjetje spremenila v enega vodilnih na svetu. Solera je v močni poziciji in veselimo se sodelovanja z Jeffom, ki ga bomo podpirali pri vodenju Solere v nove višave."

"Počaščen sem, da prihajam v Solero, in se veselim sodelovanja z ekipo pri spodbujanju nadaljnje rasti podjetja, vlaganju v naše izdelke in ustvarjanja vrhunskih izkušenj za Solerine stranke in partnerje," je dejal Jeff Tarr, glavni izvršni direktor Solere. "Solera že več kot 50 let ustvarja podatkovne in programske rešitve v podporo avtomobilski in zavarovalniški industriji. Danes znotraj poslovnega sistema Solere letno poteka več kot 300 milijonov transakcij in nobeno podjetje ni v boljšem položaju za uporabo podatkov in tehnologije za zaščito sredstev, od katerih so odvisna življenja ljudi."

Tarr je član številnih odborov poslovnih in človekoljubnih organizacij, med drugim je član upravnega odbora korporacije EchoStar Corporation, predsednik odbora Fakultete Stanford za podiplomski študij poslovnega upravljanja, so-predsedujoči Odboru za prihodnost vesoljskih tehnologij pri Svetovnem gospodarskem forumu, član odbora Ameriške fundacije za geoprostorsko obveščevanje in član Sveta za zunanje zadeve.

O Soleri

Solera je eno izmed vodilnih podjetij na svetu s področja podatkovnih in programskih rešitev (Saas) za upravljanje s tveganji in premoženjem na področju avtomobilizma in zavarovalništva. Solera deluje v več kot 90 državah na šestih kontinentih. Podjetje ima več kot 235,000 strank in partnerjev, vključno z mnogimi največjimi zavarovalniškimi podjetji P&C v ZDA in Evropi in večino proizvajalcev originalne opreme iz celotnega sveta kot tudi vladami držav, finančnimi institucijami, avto-hišami, avtomobilskimi delavnicami, centri za razgradnjo avtomobilov ter kupci in prodajalci avtomobilov. Za več informacij, prosimo, obiščite www.solera.com.


Sporočilo za javnost v izvirniku je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190528005674/en/


Kontakt:

Alan Fleischmann
solera@laurelstrategies.com
202-776-7776


Vir: Solera Holdings, Inc.