O-STA

Konferenca "Razmislek o prihodnosti energetike v Šaleški dolini"

Velenje, 29. maj 2019 - Na pobudo Javnega zavoda Center za razvoj terciarnega izobraževanja SAŠA Velenje bomo v sredo, 5. junija 2019, ob 10. uri v Vili Bianci v Velenju organizirali konferenco z naslovom "Razmislek o prihodnosti energetike v Šaleški dolini". Namen konference je seznaniti javnost z državnim energetskim konceptom ter prihodnjim delovanjem energetskih družb Premogovnik Velenje in Termoelektrarna Šoštanj. Udeležba na konferenci je brezplačna, obvezna pa je prijava do 3. junija na e-naslov info@crti.si.

S pomočjo vabljenih predavateljev, ki so v vlogi načrtovalcev odločitev o prihodnosti energetike v Sloveniji, želimo pridobiti informacije o energetskem konceptu Republike Slovenije ter v povezavi z njim z načrtom za prihodnje delovanje energetskih družb Premogovnik Velenje in Termoelektrarna Šoštanj.

Sodelovanje na konferenci so potrdili generalni direktor Direktorata za energijo mag. Hinko Šolinc (predstavitev Energetskega koncepta Republike Slovenije), državni sekretar za področje okolja na Ministrstvu za okolje in prostor mag. Marko Maver (Okoljevarstveni vidiki uresničevanja energetskega koncepta Republike Slovenije), generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne mag. Stojan Nikolić (Razvojni načrt proizvodnje in naložb v Holdingu slovenske elektrarne), direktor družbe ELES mag. Aleksander Mervar (Načrt dolgoročno zanesljive oskrbe Slovenije z električno energijo), generalni direktor Premogovnika Velenje mag. Ludvik Golob (Pridobivanje premoga v Premogovniku Velenje) in direktor Termoelektrarne Šoštanj Mitja Tašler (Proizvodnja električne in toplotne energije v Termoelektrarni Šoštanj).

Konferenca bo potekala pod pokroviteljstvom Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice, Mestne občine Velenje in Občine Šoštanj. Udeležba na konferenci je brezplačna, obvezna pa je prijava do vključno ponedeljka, 3. junija 2019, na e-naslov info@crti.si. Število razpoložljivih mest za udeležbo na konferenci je omejeno.

Prijazno vabljeni!

Lep pozdrav,Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje