O-STA

Prevzeli 35 stanovanj na Kosovelovi 4 b

Velenje, 3. junij 2019 - V Mestni občini Velenje smo na podlagi pogodbe za najem večstanovanjskega objekta Kosovelova 4b, Velenje, minuli teden od družbe Andrejc, d. o. o., prevzeli 35 stanovanj z vso pripadajočo dokumentacijo in ključi. Stanovanja so na voljo za najem za prosilce iz veljavne prednostne liste, ki je bila objavljena januarja letos.

Predhodno je bil opravljen kvalitetni pregled stanovanj, kleti in pripadajočih pokritih parkirnih mest teh skupnih delov in naprav objekta. Devet stanovanj je velikosti okoli 75 m², ostali pa so manjše velikosti - od 35 do 60 m², po katerih je tudi največje povpraševanje naših prosilcev.

Stanovanja bodo oddana v neprofitni najem upravičencem iz veljavne prednostne liste. V teku je postopek razporejanja prosilcev v stanovanja, ki bo predvidoma v celoti zaključen konec meseca junija 2019. S selitvijo najemnikov bomo pričeli takoj, ko bo potrjen razpored vsaj polovice stanovanj in sklenjene podnajemne pogodbe.

Potreba po stanovanjih je v mestni občini Velenje zelo velika, saj se je na razpis za dodelitev in zamenjavo neprofitnih stanovanj v najem, ki je bil objavljen maja lani, prijavilo kar 408 prosilcev, od tega je bilo 396 vlog upravičenih. Trenutno je na listi še 340 prosilcev.