O-STA

Že osmo kulinarično razvajanje v Velenju

Velenje, 4. junij 2019 - V petek, 14. junija 2019, bo na Velenjski promenadi potekala 8. Promenada okusov, ki jo pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Mestno občino Velenje.

Gostinci bodo kulinarično tržnico obogatili z novimi okusi tradicionalne in sodobne multikulturne kuhinje, ter tako predstavili kulinarično ponudbo naše doline, regije in nenazadnje tudi države. Slovenija bo čez dve leti prejela laskavi naziv Evropska gastronomska regija in prav raznolika gastronomija bogati kulturo, ki je v Šaleški dolini še bolj pisana.

Kuharski mojstri bodo pripravili jedi vezane na bogato zakladnico slovenske kulinarike ter kulinarike bližnjih in daljnih dežel. Na Promenadi okusov se bodo predstavili Galerija okusov, Hotel in Restavracija Planinka, Mesarija in Gostinstvo Lečnik, Vila Herberstein, Gostilna Pri Kozolcu, Eksperiment S, Kavarna Lucifer, Šili testenine, Picerija na Hofu, Pizzerija Basilica, Punkt Kotlje, JEDU Wurst&Dogs, Beech Boys BBQ, Pri Turku in Burger Kapija. Sladke pregrehe bosta predstavila ponudnika pri Waffle to go in Kjutcake by Eva. Za ponudbo kraft piv pa bodo poskrbeli lokalni pivovarji pivovarn Skubeer brewing in Loko Loko. Vinska klet Goriška Brda bo ponujala širok izbor vrhunskih vin, Plaža Mia bo s svojo ponudbo zadovoljila navdušence gina.

Promenada okusov je tudi ZELENA. Ohranjamo in razvijamo jo s spoštovanjem do okolja, saj spodbujamo uporabo lokalno pridelanih sestavin, biorazgradljive ali povratne embalaže. Ponudnike in obiskovalce opozarjamo na ločevanje odpadkov.

Obiskovalkam in obiskovalcem priporočamo, da se na dogodek odpravijo peš, s kolesom ali uporabijo brezplačni mestni avtobus Lokalc.

Kulinarično ponudbo chefov bomo razkrivali postopoma. Spremljajte nas lahko na spletni strani www.velenje-tourism.si, facebook strani @DiscoverVelenje in preko instagrama @Discover Velenje.

Prijazno vabljeni na kulinarično razvajanje v Velenje,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje