O-STA

Storitve Kamerata nekaj prihodnih dni ne bodo na voljo

Velenje, 14. junij 2019 - Občanke in občane obveščamo, da storitve Kamerata v obdobju med 27. junijem in 9. julijem 2019 ne bodo na voljo. Kamerat bo s prevozi nadaljeval 10. julija 2019. V Velenju namreč od 12. novembra 2018 omogočamo brezplačne prevoze za starejše od 65 let in gibalno ovirane Velenjčane, ki nimajo druge možnosti za prevoz. Mestna občina Velenje je kupila električni avtomobil, ki smo ga poimenovali Kamerat. Z njim upravlja Mladinski center Velenje, vozijo pa ga prostovoljci Udarnika Mladinski center Velenje. Do sedaj je storitve Kamerata koristilo 63 oseb (369 voženj).

Projekt Kamerat smo uvedli, saj želimo kvaliteto bivanja občanom, ki bodo storitve koristili, še izboljšati ter jim olajšati življenje. Pri projektu Kamerat ne gre le za prevoz, ampak je naš cilj, da se vzpostavi "prijateljstvo" med izvajalci in uporabniki storitev, saj bodo vozniki z veseljem pomagali in uporabnikom, če bodo tako želeli, nudili tudi pomoč pri nošnji težjih predmetov (npr. ob prevozu v trgovino), nudili oporo ob hoji in poskušali pot uporabnika čim bolj olajšati. Od tod tudi ime Kamerat (tovariš, prijatelj). Občani Mestne občine Velenje, starejši od 65 let ali gibalno ovirani, ki potrebujejo prevoz na relaciji Šaleške doline (zdravstveni dom, pokopališče, lekarna, trgovina, banka, Bolnišnica Topolšica ...), lahko storitve naročijo na brezplačni telefonski številki: 080 15 70.

Z avtomobilom torej upravlja Mladinski center Velenje, za lažjo organizacijo prevozov pa je obvezno, da se potrebe po prevozih najavijo vsaj 3 dni preden je prevoz potreben. Klice sprejemamo od ponedeljka do četrtka od 8. do 15. ure in ob petkih od 8. do 13. ure. Klicni center smo vzpostavili v Uradu za družbene dejavnosti.
Prevozi se izvajajo ob delavnikih med 7.30 in 15.30.

Obvestila vezana na projekt bomo objavljali na spletni strani Mestne občine Velenje: www.velenje.si.


Prosimo za razumevanje in vas prijazno pozdravljamo.

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša Kočevar

Kabinet župana

T: 03 8961 546
.........................................................................................................................