O-STA

Tematsko obarvani vikendi na kanalu AMC

Le kdo ne pozna kultnega režiserja Quentina Tarantina in njegovih filmov, v katerih kdaj v stranski vlogi nastopi tudi sam. Na kanalu AMC so junij posvetili njegovemu delu in vse navdušence nad tem legendarnim režiserjem razveselili s predvajanjem filmov Ubila bom Billa 1 in 2. Prihajajoči soboti pa nam obljubljata še filma Pulp Fiction (Šund), ki bo na sporedu 22. 6., in Jackie Brown en teden kasneje.

Pulp Fiction se je ob svojem izidu leta 1994 takoj zapisal kot eden izmed najvplivnejših filmov devetdesetih in Quentina Tarantina kot mladega režiserja izstrelil med zvezde. Po kvaliteti, dialogih in zvezdniški zasedbi pa ne zaostaja niti kriminalna drama Jackie Brown, ki jo je Tarantino ustvaril tri leta kasneje.

Filmske novosti in srhljivi julijski vikendi

Na svoj račun bodo julija prišli tudi vsi ljubitelji srhljivk, saj bodo lahko pogledali vse tri dele enega najuspešnejših horor filmov vseh časov, Krik (Scream). Za protiutež pa bodo poskrbeli filmi Scary movie - parodije številnih grozljivih filmov med katerimi je tudi film Krik.

Na kanalu AMC lahko tako vsak mesec pričakujemo tematsko obarvane vikende s številnimi raznolikimi filmskimi poslasticami produkcijske hiše Miramax, ki bodo dopolnili že tako pestro izbiro AMCjevih tv serij "AMC originals". Le kaj se nam obeta avgusta?