O-STA

Velik uspeh GCC ekipe na Kitajskem

Fotografija GCC WSC ekipe (arhiv GCC)
41 srebrnih in zlatih medalj za 11-člansko ekipo dijakov Gimnazije Celje - Center na mednarodnem tekmovanju World Scholar's Cup v Pekingu

Med 21. in 26. 6. se je v kitajski prestolnici Peking več kot 2000 učencev in dijakov z več kot 90 držav sveta pomerilo v splošni razgledanosti na enem največjih humanističnih tekmovanj World Scholar's Cup. Barve Gimnazije Celje - Center, knežjega mesta in Slovenije so zastopali tretješolci Zala Kejžar, Klara Eva Draškovič, Lara Dea Golob, Nina Lana Vidmar, Neža Leskošek, Matej Zidarn, drugošolki Gabriela Laznik Zalaznik in Pia Jelena Džakulin, prvošolke Tea Simič, Sara Kukaj in Zala Zupančič ter mentorica prof. Mateja Glušič Lenarčič.

Tekmovalci so se pomerili v štirih kategorijah - debata, kreativno pisanje, izziv in skupinski kviz, vodilna tema letošnjega tekmovanja pa je bila svet na mejah, svet na okopih. Dijaki GCC so v hudi konkurenci dosegli izjemne rezultate - najboljša zastopnica šole s skupno 7 medaljami in 62. mestu v pisanju eseja je bila Klara Eva Draškovič, najboljši debater Matej Zidarn, ki je osvojil 115. mesto na celotnem tekmovanju in 3 medalje, najboljša v kategoriji izziv (znanost, zgodovina, sociologija) je bila Gabriela Laznik Zalaznik (4 medalje), najboljša šolska ekipa pa Klara Eva Draškovič, Gabriela Laznik Zalaznik, Nina Lana Vidmar. Skupno so dijaki GCC osvojili 41 zlatih in srebrnih medalj. Matej Zidarn je zbrano občinstvo navdušil tudi z glasbenim nastopom v družabnem delu programa.

Uspeh na tekmovanju predstavlja izjemen zaključek še ene uspešne sezone Debatnega kluba GCC in projekta Eureka, talent!, ki ju sicer koordinira mentorica debate na šoli prof. Valerija Zorko. Ta povezuje dijake, ki jih zanima družba in procesi v njej, program Šola ambasadorska Evropskega parlamenta in program Model Evropskega parlamenta. Je tudi del ESS projeta RaST, razvojno središče talentov, ki ga koordinira II. gimnazija Maribor.

PRILOGA: Fotografija GCC WSC ekipe (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.si