O-STA

Sončnice ob prazniku Velenja


Velenje, 25. julij 2019 - Za Velenje je letos posebno leto. Mineva namreč 60 let odkar smo 20. septembra 1959 odprli novo mestno središče. V počastitev praznovanja 60. obletnice od odprtja bomo Velenje "odeli" v rumeno in zeleno barvo, ki sta tudi barvi našega občinskega grba. Rumena simbolizira mladost in optimizem, zelena pa kvalitetno bivalno okolje in odgovoren odnos do okolja.

Ob Šaleški cesti pod naseljem Gorica smo spomladi posadili sončnice, ki v teh dneh v vsej svoji lepoti razveseljujejo vse, ki se sprehajajo in vozijo mimo. Na površini 1.500 m² se bohoti 40 tisoč cvetov, več kot meter in pol visokih sončnic.

Sredi avgusta bomo namestili še tri večje konstrukcije v obliki srca, ki simbolizira letošnji visok jubilej, in ob katerih se boste lahko fotografirali. Foto kotički v obliki velikih src, ki jih bomo postavili pred mestno hišo, v Sončni park in na Velenjsko plažo bodo predstavljali moč mladostne energije našega mesta. Mesta, ki ima srce. Mesta, ki je znano po svoji solidarnosti, prostovoljcih in številnih ukrepih, s katerimi želimo življenje narediti bolj prijazno za vse naše občanke in občane. Sončnice v foto kotičkih bodo na začetku iz umetnih cvetov, saj želimo, da se praznovanje začne in da lahko čudovite fotografije na vseh treh lokacijah delate čim dlje. Nekaj dni pred praznikom pa bomo te sončnice dopolnili s svežimi, da bo vzdušje še bolj veselo in praznično.

V začetku septembra pa bomo sončnice namestili tudi na osrednjo ploščad v krožnem križišču po Smučarskoskakalnim centrom Velenje. 60 sončnic iz gline bo izdelala keramično-kiparsko društvo Gambatte.

Pripenjamo nekaj fotografij cvetočega nasada sončnic ob Šaleški cesti.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Alma Glotić, dipl. inž. med. kom. (UN)
Kabinet župana - Služba za odnose z javnostmi

T: 03 8961 603
......................................................................................................................