O-STA

Nadnaravna grozljiva serija NOS4A2 nam bo še naprej dvigovala adrenalin

Približuje se zadnja epizoda priljubljene AMC-jeve nadnaravne grozljive serije NOS4A2, ki je nastala po knjižni predlogi istoimenskega romana izpod peresa izvrstnega avtorja Joeja Hilla. Na kanalu AMC jo bomo lahko spremljali 1. avgusta ob 22:00. Vse ljubitelje serije pa bo razveselila novica, da se NOS4A2 z drugo sezono na male zaslone vrača že naslednje leto. To so na mednarodnem filmskem festivalu Comic-Con v San Diegu na posebnem panelu oznanili izvršna producenta serije Jami O'Brian in Joe Hill ter igralca Zachary Quinto in Ashley Cummings.

V seriji NOS4A2 sledimo talentirani mladi ženski Vic McQueen (Ashley Cummings), ki odkrije, da ima nadnaravno sposobnost, da najde izgubljene stvari. Ta sposobnost jo pripelje do zlobnega, nesmrtnega Charliea Manxa (Zachary Quinto), ki se hrani z dušami otrok, kar ostane pa pušča v Christmaslandu, ledeni, zviti božični vasici Manxove domišljije, kjer je vsak dan božič, biti nesrečen pa je proti zakonu. Vic si prizadeva premagati Manxa in rešiti njegove žrtve, pri tem pa poskuša ohraniti mirno kri, zdravo pamet in preprečiti, da žrtev ne postane tudi sama. V seriji poleg Cummingsove in Quinta igrajo tudi Jahkara Smith, Olafur Darri Olafsson, Virginia Kull in Ebon Moss-Bachrach.

"Izjemnost serije NOS4A2 je rezultat prepleta napetega romana Joeja Hilla, spretne produkcije Jamija O'Briena in izvrstne igralske zasedbe, ki jo sestavljata Zachary Quinto in Ashley Cummings ter ostali nadarjeni igralci," je o seriji NOS4A2 povedal David Madden, predsednik programskega sveta AMC, BBC America, IFC, SundanceTV in AMC Studios. "NOS4A2 je gledalce držal v napetem pričakovanju že od samega začetka. Pripravljeni smo, da to napeto zgodbo peljemo naprej tudi v drugi sezoni,"

"Navdušen sem nad priložnostjo, da lahko na male zaslone prenesemo tudi ostanek izvrstnega romana Joeja Hilla. Joejeva domišljija je resnično neverjetna," je še dodal izvršni producent O'Brien. "Všeč so mi liki in svet, v katerem se zgodba dogaja, prav tako pa smo odlično sodelovali tudi s produkcijsko hišo AMC. Hvaležen sem, da sem lahko del zgodbe NOS4A2."

Serija "NOS4A2" je nastala v produkciji AMC Studios v sodelovanju s televizijo Tornante. Izvršni producenti serije so Joe Hill, Jami O'Brien in Lauren Corrao.