O-STA

Kreisel Electric in VinFast v sodelovanje za razvoj nove baterije za električna vozila

Kreisel Electric Battery Manufacturing - Copyright Kreisel Electric

V skladu z novo pogodbo o sodelovanju bosta Kreisel in VinFast skupaj razvila baterijo, ki jo bo VinFast tržil v svojih električnih avtomobilih in avtobusih leta 2020.

Rainbach (Avstrija) - Družba VinFast Manufacturing & Trading Co., Ltd. (VinFast) je sporočila, da je podpisala pogodbo o sodelovanju z družbo Kreisel Electric za razvoj baterijske rešitve za električne avtomobile in avtobuse, ki jih bodo proizvajali v VinFastovi tovarni v Vietnamu. Razlogi, ki so vodili k odločitvi za Kreisel, so bili kriteriji visoke kakovosti, majhne teže, velike varnosti in trpežnosti. Zahvaljujoč sodelovanju s Kreislom lahko VinFast pospeši proizvodnjo električnih avtomobilov in avtobusov, tako da bo lahko svoja električna vozila na podlagi Kreislove tehnologije začel tržiti leta 2020.

Kreisel Electric je kot pionir na področju baterij in energetskih rešitev za električne avtomobile trenutno eno najbolj znanih podjetij v tej novi energetski industriji. Izdelke Kreisel Electrica odlikujejo kompaktnost, dobro odvajanje toplote, velika varnost, hitro polnjenje in dolga življenjska doba baterije ter nizki stroški proizvodnje. Kreisel Electric je ravno pred kratkim prejel priznanje Frost & Sullivan za tehnološko pobudo (Technology Leadership Award), s katero nagrajujejo podjetja, ki imajo vodilno vlogo pri razvoju in uporabi novih tehnologiji.

"Verjamemo, da Kreisel Electric ponuja rešitve za VinFastove električne avtomobile, ki narekujejo trende, in ki bodo pomagale prepričati kupce s kakovostjo in varnostjo," je dejala podpredsednica skupine Vingroup in predsednica uprave VinFast Le Thi Thu Thuy.

O podjetju Kreisel Electric GmbH & Co KG

Kreisel Electric GmbH & Co KG (Avstrija) ponuja inovativne sistemske rešitve za e-mobilnost in nepremične aplikacije ter razvija najlažje in najbolj učinkovite visokozmogljive baterije na svetu. Projekti podjetja sedaj segajo od osebnih avtomobilov, avtobusov in tovornjakov do plovil in letal, kot tudi rešitev stacionarne hrambe.

www.kreiselelectric.com

Markus Kreisel
presse@kreiselelectric.com
Tel.:+43/7949/21400