O-STA

Fundacija The Mary Kay FoundationSM in UT Southwestern združena v prizadevanjih narediti konec vrstam raka, za katerimi obolevajo ženske po vsem svetu

Dolgoletna partnerja ustanavljata nov mednarodni štipendijski program, ki bo znanstvenikom po vsem svetu omogočil prelomne raziskave na področju raka

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Fundacija The Mary Kay FoundationSM, že desetletje med vodilnimi pobudniki prizadevanj za odpravo vrst raka, za katerimi obolevajo ženske, je nedavno napovedala 500,000 ameriških dolarjev vredno donacijo za prelomen globalni štipendijski program dolgoletnega parterja, teksaškega zdravstvenega središča UT Southwestern Medical Center. Nov enoletni mednarodni štipendijski program bo do petim postdoktorskim raziskovalcem omogočil najsodobnejše raziskave na področju raka v svetovno znanem centru UT Southwestern v Dallasu ter nadaljevanje teh raziskav v njihovih domačih državah. Nov štipendijskih progam je del nenehnih globalnih prizadevanj fundacije Mary Kay Foundation za zajezitev vrst raka, za katerimi obolevajo ženske, in je tudi prvi primer, ko je štipendiranje te fundacije za raziskave na področju raka globalno.

Obvestilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. V polnem obsegu je na voljo tukaj:

https://www.businesswire.com/news/home/20190828005139/en/

"Naša ustanoviteljica Mary Kay Ash je na lastne oči videla, kako je rak prizadel naše neodvisne lepotne svetovalke, njihove družine in ženske po vsem svetu," je povedal Ryan Rogers, član uprave The Mary Kay FoundationSM in vnuk Mary Kay Ash. "Za njo je zajezitev raka, ki prizadeva ženske, postala misija. Naše razširjeno partnerstvo z UT Southwestern nam bo omogočilo, da z delo, ki rešuje življenja, nadaljujemo na globalni ravni."

The Mary Kay Foundation℠ ima že več let vzpostavljeno partnerstvo z UT Southwestern preko tesnega sodelovanje z dr. Jerryjem W. Shayem, profesorjem za celično biologijo na UT Southwestern in priznanim častnim profesorjem fundacije The Mary Kay Foundation. Dr. Shay že 22 let deluje kot predsedujoči odboru za znanstveni pregled pri štipendijskem programu The Mary Kay Foundation za inovativne/translacijske raziskave na področju raka in bo sedaj deloval kot glavni nadzorni raziskovalec pri novem mednarodnem štipendijskem programu.

"S pomočjo mednarodne širitve programa se bomo lahko osredotočili na vrste raka, ki najbolj prizadenejo ženske," je povedal dr. Shay. "Naš načrt je odkriti skupino predanih postdoktorskih kandidatov s celega sveta, jih povabiti v Dallas in jih opremiti z orodji in sredstvi, ki jih potrebujejo, da lahko nadaljujejo s svojimi prelomnimi raziskavami v našem izjemnem laboratoriju za raziskave, povezane z rakom. Njihovo delo lahko izjemno vpliva na naše razumevanje in zdravljenje raka po vsem svetu."

Fundacija Mary Kay FoundationSM od svoje ustanovitve leta 1996 podpira napore Mary Kay Ash kot glasnice žensk in njeno vizijo sveta brez raka. Fundacija je doslej s skoraj 23 milijoni dolarjev podprla delo 225 vrhunskih raziskovalcev pri ženskah pogostih vrst raka po vseh ZDA. Financira raziskave, namenjene raku na prsih, maternici in jajčnikih.

"Boj proti raku je bil za Mary Kay Ash osebna stvar," je povedala dr. Gildea, glavna znanstvena direktorica pri Mary Kay Inc. "In tudi za nas je osebna. Ponosna bi bila, če bi videla, da nadaljujemo njeno zapuščino služenja ženskam v še večjem obsegu."

O fundaciji The Mary Kay Foundation℠

Sledeč sanjam Mary Kay Ash, da bi obogatila življenja žensk po vsem svetu, fundacija The Mary Kay FoundationSM zbira in razporeja sredstva z namenom investiranja v prelomne raziskave na področju raka, ki bi zagotovile zdravilo za z ženskami povezanimi oblikami raka, in da bi končala družinsko nasilje zoper ženske. Od leta 1996 je fundacija The Mary Kay FoundationSM za organizacije, posvečene tej dvojni misiji, prispevala več kot 78 milijonov dolarjev. Fundacija ob tem podpira tudi pobude ta ozaveščanje, programe za vključevanje skupnosti ter se zavzema za zakonodajo, s pomočjo katere bodo ženske zdrave in varne. Skupaj lahko naredimo svet boljši za ženske. Za več informacij o tem, kako izobraževati, zagovarjati, delati prostovoljno in darovati ter se pridružiti pobudam, ki rešujejo življenja preko podpore in opolnomočenja žensk, obiščite stran marykayfoundation.org, nas obiščite na Facebooku in Instagramu, ali nam sledite in Twitterju,

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190828005139/en/

Kontakti

The Mary Kay Foundation

marykay.com/newsroom

972.687.5332 or media@mkcorp.com


Vir: The Mary Kay Foundation