O-STA

MDS Pharma Services razvojna skupina že drugo leto imenovana za najboljše podjetje v Romuniji

MONTREAL--(BUSINESS WIRE)--11. februar 2005

Vodilno podjetje na področju razvojnih rešitev za farmacevtsko industrijo, MDS Pharma Services (NYSE:MDZ)(TSX:MDS), je sporočilo, da je njegova razvojna skupina v Romuniji prejela priznanje za najboljše podjetje na področju razvojnih raziskav in visoke tehnologije za leto 2004. Nagrado podeljuje Gospodarska zbornica Romunije na podlagi finančnih izkazov za preteklo leto, ki vključujejo neto prihodek, neto dobiček in neto prihodek na zaposlenega. MDS Pharma Services je priznanje prejela že leta 2001.

"Že druga uvrstitev na prvo mesto je še posebej razveseljiva, saj prihaja v času, ko širimo dejavnost v Srednji in Vzhodni Evropi," je ob priložnosti povedal generalni direktor za Srednjo in Vzhodno Evropo ter Vzhodno Azijo, dr. Greg Voinov. "Naša prisotnost in uspešno poslovanje se še posebej kažeta v Romuniji."

Romunsko predstavništvo MDS Pharma Services je bilo ustanovljeno leta 1997 in danes zaposluje 11 ljudi, med njimi osem strokovnjakov s področja medicine. Ponuja paleto storitev s področja kliničnih raziskav, pa tudi strokovne informacije o zakonodaji in predpisih. Med ključnimi področji zdravljenja, s katerimi se podjetje ukvarja, so srce in ožilje, zdravljenje prebavnih žlez, dermatologija, zdravljenje očesnih bolezni in dihal, onkologija, nefrologija, ginekologija, gastroenetrologija in centralni živčni sistem.

MDS Pharma Services ponuja celoten spekter resursov za razvoj zdravil in druge razvojne potrebe farmacije in biotehnologije. Podjetje prek svojih številnih obratov po vsem svetu aplicira najnovejša znanstvena in tehnološka dognanja na vseh stopnjah razvoja zdravil, vse od zgodnje faze predkliničnih raziskav in razvoja, prek zgodnjih kliničnih testov in bioanalize, do globalnega kliničnega razvoja in centralnega laboratorija. Več informacij je na voljo na spletni strani MDS Pharma Services: www.mdsps.com.

MDS Pharma Services je sestavni del korporacije MDS Inc. (TSX:MDS)(NYSE:MDZ). Ta zaposluje prek 9000 visoko kvalificiranih kadrov v 25 državah. Zagotavlja raznoliko paleto vrhunskih izdelkov in storitev, ki strankam omogočajo dosegati boljše rezultate pri razvoju zdravil in diagnozi bolezni. MDS Inc. je globalno podjetje s področja znanosti o človekovem življenju in zdravju, ki ga odlikuje zanesljivost in na sodelovanju temelječi partnerski odnosi. Za podrobnejše informacije o tem, kako pomagamo zagotavljati boljše rezultate pri zdravljenju bolezni, se obrnite na naš spletni naslov: www.mdsintl.com.

Kim Peacock

621 Rose Street,

Lincoln,

Neb (402) 476-2811

www.mdsps.com