O-STA

Sprejeli nagrajene mlade raziskovalce za razvoj Šaleške doline

Velenje, 12. september 2019 - Včeraj je podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol sprejel Mlade raziskovalce za razvoj Šaleške doline in njihove mentorje. Med udeleženci sprejema sta bila tudi dva mlada raziskovalca, ki sta bila nagrajena na mednarodnem tekmovanju v Beogradu, z zlatim in bronastim priznanjem. Zlato priznanje je osvojila Katja Mogilnicki iz Osnovne šole Gustava Šiliha Velenje z nalogo "Učinkovito in ugodno čiščenje mačje dlake s tekstila", Bruno Šonc iz Osnovne šole Šalek Velenje je za nalogo "Dve veliki žalovanji Slovencev v dveh Jugoslavijah" prejel bronasto priznanje.

Sprejema so se udeležili tudi prejemniki zlatih priznanj na državnem nivoju Zotkini talenti 2019: Anže Maj Blagus, Tjaš Esih, Matevž Glinšek, Ema Holešek, Marko Hrovat, Rok Hudournik, Miha Jevšenak, Maj Koren, Staša Krajnc, Katja Mogilnicki, Tomaž Plešnik, Zala Poberžnik, Lara Podgoršek, Borja Ranzinger, Gašper Polak Rožič, Bruno Šonc in Vida Volk.


Podžupan Mestne občine Velenje jim je čestital za odličen uspeh in pohvalil njihov trud. Zahvalil se jim je tudi, da so z odličnimi raziskovalnimi nalogami poskrbeli za promocijo Velenja in Šaleške doline. Povedal je, da Mestna občina Velenje z različnimi ukrepi spodbuja razvoj dobrih idej in tudi razvoj podjetništva, predvsem pa zagotavljamo dobre pogoje za izobraževanje. Zahvalil se je tudi mentorjem in izobraževalnim institucijam, ki so pri spodbujanju mladih raziskovalcev še kako pomembni.


Na sprejemu je bil prisoten tudi mag. Gašper Škarja, predsednik Programskega sveta gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline, ki se je podžupanu zahvalil za sprejem in vso podporo. Povedal je, da prav podpora Mestne občine Velenje omogoča realizacijo programa, ki si ga gibanje vsako leto zastavi in obljubil, da si bodo prizadevali, da bodo tudi v prihodnje dosegali podobne uspehe.


Pripenjamo tudi fotografije.

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana