O-STA

ExxonMobil predstavil izdelke Mobil EV™ za električna vozila z baterijo

Novi izdelki omogočajo izboljšano delovanje električnih vozil z baterijo

  • Izdelki Mobil EV™ omogočajo električnim vozilom daljša potovanja med polnjenji, podaljšujejo življenjsko dobo komponentam opreme in podpirajo varnejše delovanje

  • Predstavitev poudarja tesno sodelovanje med ExxonMobilom in proizvajalci originalne opreme za uresničitev vedno večjih ambicij potrošnikov na področju mobilnosti

FRANKFURT, Nemčija--(BUSINESS WIRE)-- ExxonMobil je danes sporočil, da bo na frankfurtskem avtomobilskem sejmu 2019 IAA predstavil svojo globalno ponudbo izdelkov Mobil EV™, ki vključuje serijo tekočin in maziv, oblikovanih za uresničevanje vedno večjih gonilnih potreb električnih vozil. Skupno naj bi bilo do leta 2040 več kot 20% vseh lahkih priključnih hibridov, električnih vozil z baterijo in električnih vozil z gorivno celico (FCEV)1.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20190912005285/en/

"Mobilnost se spreminja in električna vozila zavzemajo čedalje bolj pomembno mesto," je dejal Russ Green, podpredsednik oddelka za zaključna maziva v ExxonMobilu. "Stranke in proizvajalci originalne opreme želijo optimizirati doseg in varnost svojih električnih vozil in ExxonMobil je v izjemnem položaju, da jim omogoči te prednosti. Tukaj gre šele za začetek rešitev v smislu izdelkov in storitev, ki jih bomo razvijali v podporo rastočim potrebam naših strank."

Serija izdelkov Mobil EV, oblikovana kot odgovor na mobilnostne potrebe tako izdelovalcev kot voznikov električnih vozil, vsebuje skrbno izbrane in združene molekule, ki električnim vozilom pomagajo, da lahko potujejo dlje med polnjenji in so bolj varna.

Serija izdelkov Mobil EV pokriva celoten spekter uporabe električnih vozil z baterijo in vključuje:

  • Mobil EV Therm™: serija tekočin za termalno upravljanje, oblikovana za učinkovito preprečevanje segrevanja in podaljševanje življenjske dobe opreme pri komponentah kot so baterije, električni motor in elektronika.

  • Mobil EV Drive™: serija maziv za reduktorje električnih vozil, oblikovana za zaščito prestav in ležajev pri pogosti uporabi, kar podaljša življenjsko dobo.

  • Mobil EV Cool Drive™: serija tekočin za reduktorje električnih vozil z integriranimi elektromotorji, oblikovana za mazanje prestav in ležajev ter hlajenje elektromotorjev in elektronike.

  • Mobil EV Grease™: izdelki, ki zagotavljajo zaščito, učinkovitost in zanesljivost pri uporabi električnih vozil, vključno z elektromotorji, ležaji in homokinetičnimi zglobi v različnih pogojih vožnje.

ExxonMobil, ki gradi na več kot 135-letni tradiciji, je predan uporabi tehnologije na področju tekočin in strokovnega znanja pri upravljanju opreme v pomoč izdelovalcem avtomobilov in avtomobilskih komponent pri razvoju električnih vozil, ki uporabnikom omogočajo vrhunsko izkušnjo vožnje.

Predstavitev sledi nedavni širitvi partnerstva s podjetjem Porsche, ki bo vključevalo sodelovanje pri njegovi seriji avtomobilov formula E v sezoni 2019/2020 - kar bo prvi vstop ExxonMobila na področje dirkalnih električnih vozil. ExxonMobil bo podjetju Porsche nudil visoko učinkovite pogonske tekočine za električna vozila znamke Mobil, ki so razvite posebej za specifične potrebe električnih vozil - vključno s prevodnostjo, zmožnostjo hlajenja in kompatibilnostjo materialov.

Za več informacij, prosimo, obiščite: www.mobilev.com.

O ExxonMobilu

ExxonMobil, največja mednarodna javna delniška družba za nafto in plin, uporablja tehnologijo in inovativnost pri zadovoljevanju naraščajočih svetovnih potreb po energiji. ExxonMobil je lastnik vodilnih zalog virov v panogi, je največji nosilec rafinerijske dejavnosti in prodajalec naftnih proizvodov, njegovo podjetje s področja kemične industrije pa je eno največjih na svetu.

1 2019 Napoved za energetiko: Perspektiva do 2040, ExxonMobil, 2019

Sporočilo za javnost v izvirniku je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190912005285/en/

Kontakti:

Odnosi z mediji
832-625-4000

Vir: ExxonMobil

Večpredstavnostne vsebine

Foto: ExxonMobil je napovedal svetovno predstavitev svoje ponudbe Mobil EV™, ki vključuje celo serijo tekočin in maziv, oblikovanih za zadovoljevanje vedno zahtevnejših pogonskih potreb baterij za električna vozila. *Dejansko etiketo, podatke o izdelkih in specifikacije najdete na embalaži izdelkov za prodajo. (Foto: Business Wire)

Foto: ExxonMobil je napovedal svetovno predstavitev svoje ponudbe Mobil EV™, ki vključuje celo serijo tekočin in maziv, oblikovanih za zadovoljevanje vedno zahtevnejših pogonskih potreb baterij za električna vozila. *Dejansko etiketo, podatke o izdelkih in specifikacije najdete na embalaži izdelkov za prodajo. (Foto: Business Wire)