O-STA

Skupina Air France - KLM najbolj trajnostno transportno podjetje v evropskem in svetovnem merilu


Skupina Air France-KLM, ki je že petnajsto leto zapored vodilna v svojem sektorju glede na indeks trajnostnega razvoja DJSI (Dow Jones Sustainability Index), si je letos zagotovila prvo mesto. "Indeks trajnostnega razvoja DJSI danes nagrajuje trdo delo in konkretne ukrepe, ki so jih v zadnjih letih sprejeli vsi uslužbenci družb Air France, KLM in Transavia na vseh področjih. Skupino Air France-KLM pa je prepoznal kot vodilno v panogi," je dejal Benjamin Smith, izvršni direktor podjetja Air France-KLM.

"Skupina Air France-KLM svojo družbeno in okoljsko odgovornost jemlje zelo resno in si prizadeva k iterativnemu izboljšanju na tem področju, ki je ključnega pomena za naš planet, naše zaposlene, kupce in naše prihodnje generacije." Smith je še dodal, da morajo ostati angažirani in se združiti s partnerji v industriji, saj imajo vsi skupno odgovornost, da nenehno izboljšujejo trajnost industrije letalskega prometa. Več o trajnostnem razvoju skupine Air France - KLM: http://bit.ly/2kDHNgg

Kaj je DJSI?

DJSI evropski in svetovni indeks je eden prvih globalnih meril trajnosti, ki ga skupaj izračunavata ponudnika Standard & Poor's Dow Jones indexes in RobecoSAM. Nagrajuje najbolj odgovorna podjetja. Temelji na poglobljeni analizi gospodarske, socialne in okoljske uspešnosti več kot 3.500 mednarodnih skupin in na oceni številnih meril, kot so upravljanje podjetij, odnosi s strankami, okoljska politika, delovni pogoji in socialne pobude.