O-STA

Studii Amazon razkrili, da bodo novo serijo na podlagi Gospodarja prstanov snemali na Novi Zelandiji

Studii Amazon so danes napovedali, da se bo na Novi Zelandiji začelo snemanje njihove serije, ki temelji na legendarni fantazijski trilogiji Gospodar prstanov J.R.R. Tolkiena. Predprodukcija se je že začela, produkcija serije pa se v bo začela v Aucklandu v prihodnjih mesecih.

"Ko smo iskali lokacijo, ki bi lahko obudila v v življenje prvobitno lepoto druge dobe Srednjega sveta, smo vedeli, da moramo najti nek veličasten kraj z neokrnjenimi obalami, gozdovi in gorami, kjer so obenem na voljo prvovrstna prizorišča in studii ter visokokvalificirani in izkušeni strokovnjaki in ostala delovna sila. Tako smo veseli, da lahko sedaj uradno potrdimo, da bo Nova Zelandija naš dom za našo serijo na podlagi zgodb iz Gospodarja prstanov J.R.R. Tolkiena," sta povedala izvršna producenta serije J.D. Payne in Patrick McKay. "Ljudem in vladi Nove Zelandije in še posebej Aucklandu smo hvaležni za podporo v fazi predprodukcije. Zaradi zvrhane mere gostoljubnosti Kivijev, s katero so nas sprejeli, se tu počutimo kot doma in veselimo se, da bomo lahko naše sodelovanje še poglobili v prihodnjih letih."

Televizijska adaptacija, ki je umeščena v Srednji svet, bo raziskala nove zgodbe, ki so se zgodile pred Bratovščino prstana J.R.R. Tolkiena. Trilogijo Gospodar prstanov, mednarodno priznano literarno delo in dobitnika mednarodne nagrade za fantazijsko delo in nagrade Prometheus Hall of Fame Award, so Amazonovi kupci leta 1999 izbrali za najljubšo knjigo tisočletja, leta 2003 pa jo je BBC-jev Big Read razglasil za najljubšo britansko knjigo vseh časov. Filmske predelave dela v produkciji New Line Cinema in režiserja Petra Jacksona so po svetu prinesle skupen bruto zaslužek v višini skoraj 6 milijard ameriških dolarjev in prejele 17 oskarjev, med drugim za najboljši film.

Izvršna producenta in showrunnerja serije sta J.D. Payne in Patrick McKay. J.A. Bayona (Sirotišnica, Jurski park: Padlo kraljestvo) bo režiral prvi dve epizodi in bo obenem tudi izvršni producent skupaj s partnerko Belén Atienza. Ostali izvršni producenti so Lindsey Weber (Cloverfieldska 10), Bruce Richmond (Igra prestolov), Gene Kelly (Imperij pregrehe), Sharon Tal Yguado, Gennifer Hutchison (Kriva pota), Jason Cahill (Sopranovi), in Justin Doble (Stranger Things).

O storitvi Prime Video

Prime Video je prvovrstna storitev za pretok vsebin, ki uporabnikom ponuja ogromno zbirko digitalnih videov - ob čemer je vse, kar želijo gledati, mogoče z lahkoto najti na enem mestu.

  • Prime omogoča: Ogled na tisoče popularnih filmov in televizijskih oddaj, med drugim naših Amazon Originals, ki so naleteli na dober odziv kritikov in vključujejo z emmijem nagrajeno serijoThe Marvelous Mrs. Maisel, serije Tom Clancy's Jack Ryan, The Boys, Homecoming, Hanna, Fleabag, Good Omens in Otok Guava Donalda Gloverja, z oskarjem nagrajena filma Manchester by the Sea in Trgovski potnik, za oskarja nominirana filma Ljubezen na prvo bolezen in Hladna vojna ter kritiško uspešen film Lepi fant, ekskluzivne vsebine, športne dogodke v živo, vključno z ameriškim nogometom ob četrtkih zvečer, ter licenčno in samoobjavljeno vsebino, ki je na voljo v več kot 200 državah in teritorijih po svetu.

  • Glejte več s Premium video kanali: Premium člani lahko dodajo več kot 150 kanalov v ZDA, kot so HBO, Cinemax, STARZ, SHOWTIME, CBS All Access, NBA League Pass in MLB.tv-brez dodatnih aplikacij za nalaganje in brez kabla. Potrebno je le plačati za tiste, ki jih želite, ob čemer je odpoved mogoča kadarkoli. Celotni seznam kanalov na voljo si oglejte na amazon.com/channels.

  • Najemi ali kupi: Uživajte v na tisočih naslovov, vključno z najnovejšimi filmi in vsemi sezonami trenutnih TV serij, ki so vsem Amazonovim uporabnikom na voljo v najem ali nakup.

  • Takojšen dostop: Z aplikacijo Prime Video lahko gledate kjerkoli in kadarkoli želite na svoji pametni televiziji, mobilni napravi, prek Fire TV, tablice Fire, Apple TV, Chromecasta, igralnih konzol, Comcasta X1 ali prek spleta. Za celoten seznam kompatibilnih naprav obiščite amazon.com/howtostream.

  • Za še boljšo izkušnjo: Vsakokraten ogled bo kar najboljši z vsebino, ki je kompatibilna s tehnologijo 4K Ultra HD- in High Dynamic Range (HDR). Pojdite v zaodrje vaših najljubših filmov in televizijskih oddaj in serij z ekskluzivnim dostopom X-Ray, ki ga poganja IMDb. Prihranite ga za kasnejši ogled z izbirnimi mobilnimi prenosi za ogled v brezpovezavnem načinu.

Poleg dostopa do filmov in televizijskih oddaj in serij s Primom, članstvo v Premium vključuje neomejene možnosti hitrega brezplačnega pošiljanja prek vseh kategorij, ki so na voljo na Amazonu, več kot dva milijona skladb in na tisoče glasbenih seznamov in postaj s Prime Music, varno shranjevanje fotografij s Prime Photos, neomejeno branje s Prime Reading, neomejen dostop do kataloga digitalnih audio knjig na Audible Channels for Prime, vrtljiv izbor brezplačnih digitalnih iger in igračarskega izplena na Twitch Prime, zgodnji dostop do izbranih ponudb Lightning Deals, ekskluzivni dostop in popuste na določene artikle in več. Če se želite naročiti na Prime ali izvedeti več, obiščite:amazon.com/prime.