O-STA

Skrivnosti digitalizacije v turizmu in Družbe 5.0

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (FE UL) bo v sredo, 25. septembra 2019, med 14. uro in 18.30 potekala dobrodelna konferenca Skrivnosti digitalizacije v turizmu in Družbe 5.0, ki jo organizirajo Katedra za IKT FE UL, Rotary klub Ljubljana Center in Rotary klub Logatec.

Digitalizacija v turizmu

Turizem je izredno pomembna gospodarska panoga, ki ponuja nove poslovne priložnosti, ustvarja blaginjo in spodbuja izvoz. S prihodom digitalne tehnologije je turistična industrija doživela veliko sprememb. Zagotoviti trajnost sprememb je postal eden izmed večjih izzivov, pred katere je postavljena Družba 5.0. Na konferenci bodo obiskovalci izvedeli, kateri so izzivi Družbe 5.0 za turistično industrijo in zakaj digitalizacija v turizmu tudi v prihodnje ostaja eden od največjih izzivov te industrije.

Prakse, trendi in nasveti za uspešno digitalno preobrazbo

Ugledni posamezniki bodo predstavili domače in tuje prakse, trende, praktične nasvete in strateške usmeritve, ki bodo obiskovalcem pomagale na poti k uspešni digitalni transformaciji v turizmu. Med drugim bo Aleš Cantarutti, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, odkril principe delovanja Družbe 5.0, državna sekretarka Eva Štravs Podlogar pa bo spregovorila o izzivih digitalizacije v slovenskem turizmu. V imenu Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije (DIH Slovenije) bo zbrane nagovorila njegova direktorica dr. Emilija Stojmenova Duh, na okrogli mizi pa bo med govorci tudi Simona Kneževič Vernon, vodja oddelka za krepitev podjetništva v Tehnološkem parku Ljubljana, strateškemu partnerju DIH Slovenije.

Dobrodelnost

Konferenca je dobrodelna, saj bodo v Rotary klubu Ljubljana Center izkupiček konference namenili projektu "Štipendije mladim talentom" ter v Rotary klubu Logatec projektu "Soča" - počitnice za otroke iz socialno ogroženih družin.