O-STA

GCC ustvarjalnice

Četrto ustvarjalno leto raziskovanje svetov umetnosti za predšolske otroke kot del obšolske ponudbe Gimnazije Celje - Center

Celje, 23. 9. 2019 - Gimnazija Celje - Center in Društvo GCC, ki povezuje sedanje in nekdanje dijake ter učitelje te šole, bo v ponedeljek, 30. 9., ob 16.30 uri na Gimnaziji Celje - Center (Kosovelova ulica 1, Celje) z uvodno predstavitveno uro začelo četrto zaporedno sezono Ustvarjalnic. Gre za projekt, ki ga namenjajo predšolskim otrokom v dveh skupinah (1-3 leta, 4-6 let). Tedenska druženja za otroke bodo potekala v ustvarjalni družbi mentorjev in dijakov programa predšolska vzgoja, tema letošnjega leta pa bo promet. Področja, ki jo bodo otroci raziskovali ter razvijali veščine in spretnosti pa so glasba, ples, likovna umetnost, tuji jezik, naravoslovje in družboslovje. Program bodo vodile Barbara Arlič Kerstein, profesorica glasbe na GCC, Špela Lužar, profesorica plesa, Tina Bradeško, profesorica športne vzgoje, Tanja Bračun, profesorica likovne umetnosti, Vesna Lavrinc, profesorica biologije, Barbara Arzenšek, profesorica zgodovine in Laura Kerin Jevtić, profesorica angleščine in pedagogike.

Gimnazija Celje - Center je na področju predšolske vzgoje nesporno strokovno središče širše regije, saj je kot naslednica celjskega učiteljišča tudi izvajalka srednješolskega strokovnega programa predšolska vzgoja, kjer vsako leto maturira več kot 80 vzgojiteljic in vzgojiteljev. Barbara Arlič Kerstein, vodja programa predšolska vzgoja in vodja Ustvarjalnic, je v povabilu otrokom in staršem zapisala: "Danes marsikateri starši želijo otroka čim prej naučiti pisati, brati, računati, vedno bolj je v ospredju tudi zgodnje učenje tujega jezika. Mnoge raziskave temu nasprotujejo, saj dokazujejo, da je otrok, ki je srečen in sproščen, otrok, ki se odlično razvija v kognitivnem smislu. In kako se najbolj sprosti? Takrat, ko je otrok - ko je lahko ustvarjalen na različne načine." To je tudi bistvo Ustvarjalnic, ki bodo ob ponedeljkih od oktobra do maja otrokom knežjega mesta ponudile ustvarjalen pristan ter široko paleto kreativnih dejavnosti.

PRILOGA: Ustvarjalnice (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.si, http://www.gcc.si/