O-STA

Jesenska poezija trendov na Europarkovi modni reviji

V petek je v štajerski prestolnici potekala velika Europarkova modna revija. Čudovite manekenke in manekeni so nas po jesensko obarvani brvi popeljali v nepozabno modno pravljico. Spremljevalci jeseni tako niso več le šelesteče listje in vonj po kostanju, temveč tudi navdihujoče trendi kombinacije.

Trendi v žametno jesen

Obiskovalci so bili očarani nad stotimi modnimi stajlingi, ki so že na voljo v prodajalnah največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije. Po modni stezi so se sprehodili domači in tuji manekeni ter manekenke, ki sodelujejo tudi na tednih mode po vsem svetu. Med njimi sta bila simpatični Matjaž Kumelj, ki navdušuje v priljubljenih muzikalih Mamma Mia! in Briljantina, ter postavni Žiga Trkulja, maneken in modni agent, poznan v glavnih prestolnicah mode v Evropi. Predstavili so trendi kombinacije tako za poslovne priložnosti kot tudi za športne aktivnosti in prosti čas. Letošnje svetovne smernice za jesenske in zimske dni narekujejo tople odtenke - bordo, kamel, bež in rjave barve, cvetlične vzorce in drzne potiske, med katerimi je še posebej izstopal fenomen podpisov - logomanija. Na ulice kot t. i. "statement" kosi prihajajo karo hlačni kostimi in hlačni kostimi iz širokega žameta. Nepogrešljivi modni dodatek pa so zagotovo veliki, vpadljivi uhani, ki popestrijo vsako kombinacijo. Manjkali niso niti vedno modern jeans in mehke pletenine, ki nas bodo grele v hladnejših dneh.

Nepozabni spektakel barv in vzorcev

Pridih žametne jeseni je ustvarilo rumenkasto-rdeče šelesteče listje, zaradi katerega se je modna brv zdela kot sprehod po čarobni jesensko obarvani gozdnati poti. Za legendarno vzdušje je poskrbel priljubljeni raper Challe Salle, ki je dogodku dodal resnično gud vajb, nam pa zaupal: "Odlični stajlingi, nepozabno vzdušje in huda scena. Lahko bi kar posnel kakšen videospot." Nasmejana voditeljica Natalija Bratkovič, ki nas je popeljala med navdihujočimi izhodi modelov, pa je povedala: "Vsako leto se težko poslovim od poletja, ampak glede na današnje trendi kombinacije se že veselim prihajajočih jesenskih in zimskih dni, da lahko oblečem kakšen čudovit modni kos."

Modni navdih svetovnih trendov

Simona Mandl, center managerka Europarka, ki so jo navdušili predvsem drzni potiski, je še en Europarkov spektakel zaključila z besedami: "Jesen nam vedno ponuja neskončno možnosti za izbiranje novih modnih kombinacij. Modno revijo v Europarku pripravimo, da bi obiskovalcem predstavili prihajajoče svetovne trende mode in ponudili ideje za popestritev garderobe. Prepričana sem, da so danes zbrani zagotovo dobili navdih za odlične trendovske kombinacije."