O-STA

Iskanja ročnega daljinskega upravljalnika je konec – sedaj tudi pri vozilih srednjega razreda

Johnson Controls razvija vgradni sistem odpiranja garažnih vrat

HomeLink za novega Volkswagnovega Golfa

Burscheid - Kateri voznik si pri močnem deževju ne želi priti suh v svojo garažo ali pa si ponoči osvetliti pot do vhodnih vrat iz svojega vozila. Dolgo časa je bilo to omogočeno le voznikom vozil višjega razreda.Od nedavna pa je za novega volkswagnovega golfa na voljo tudi sistem druge generacije za odpiranje garaže.Vgrajen je v notranjost vozila in je dobavljiv kot dodatna oprema. Ta nova verzija homelinka je skladna s skoraj vsemi pogoni za garažna vrata, tudi s sistemi, ki delajo v nemotečih 868-MHz frekvenčnih pasovih. Napravo za odpiranje garaže homelink je razvilo in proizvedlo podjetje Johnson Controls, eno od vodilnih podjetij na svetu, ki se ukvarja z notranjo opremo avtomobilov ter z elektroniko in akumulatorji.

Pri vozilih luksuznega razreda, kot so maybach in mercedes-benz CL 600 pa tudi rolls-royce phantom in chrysler crossfire spada sistem radijskega daljinskega centralnega zaklepanja v serijsko opremo. Proizvajalci vozil, kot so Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lamborghini, Mercedes-Benz, Opel, Porsche in Volkswagen ponujajo sistem podjetja Johnson Controls kot dodatno opremo za mnoge modele vozil. Od nedavnaje homelink kot opcija na voljo za novega golfa.

Velika prednost tega sistema je, da je daljinsko upravljanje vgrajeno v vozilo - bodisi v vzvratnem ogledalu, v senčnikih ali strešni konzoli, odvisno od notranjosti vozila. Nadležno iskanje ali pa nevarnost kraje upravljalnika tako odpadeta. Odveč je tudi skrb za menjavanje baterij daljinskega upravljalnika, saj se sistem napaja preko električnega omrežja vozila.

Dodatni prednosti tega izpopolnjenega izdelka sta enostavno programiranje in upravljanje. Homelink lahko prepozna frekvence skoraj vseh radijsko vodenih ročnih upravljalnikov. Z napravo lahko udobno iz vozila, s pritiskom na gumb, izvajate tri opravila: odpiranje-zapiranje vrat na ograji in garaži, vklapljanje razsvetljave in alarma. Poudariti je treba, da je homelink prvi univerzalni daljinski upravljalnik, ki združuje frekvence različnih ročnih upravljalnikov ter tudi različnih proizvajalcev vratnih pogonov.

"Po navedbah potrošniške raziskave bi preko 90 odstotkov vseh uporabnikov pri naslednjem nakupu vozila ponovno naročilo ta proizvod, " pravi Rainer Schulze, direktor Product Business Management-a pri podjetju Johnson Controls. Tako pridobiva homelink kot proizvod, ki prispeva k udobju, vedno večjo priljubljenost pri voznikih. Zato je od marca 2005 dalje načrtovana tudi vgradnja v druge modele vozil, na primer v passata,.

Fotografije so na voljo na strani www.johnsoncontrols-presse.com v digitalni obliki.

Dodatne informacije dobite pri:

Johnson Controls GmbH Johnson Controls GmbH

Automotive Group Automotive Group

Astrid Schafmeister Ina Longwitz

Industriestraße 20-30 Industriestraße 20-30

51399 Burscheid 51399 Burscheid

tel.: +49 2174 65-3189 tel.: +49 2174 65-4343

fax: +49 2174 65-3219 fax: +49 2174 65-3219

e-mail: astrid.schafmeister@jci.com e-mail: ina.longwitz@jci.com

Podjetje Johnson Controls, Inc. je vodilno podjetje v svetu tako za avtomobilske sisteme kot tudi na področju sistemov in tehnične opreme za upravljanje stavb. V avtomobilski industriji je podjetje pomemben dobavitelj integriranih sedežnih in notranjih sistemov pa tudi akumulatorjev za vozila. Za poslovne in javne zgradbe ponuja Johnson Controls sisteme za avtomatizacijo stavb in storitev, med drugimi na področjih, kot so upravljanje varnosti, energije in udobja.

Podjetje Johnson Controls (New York Stock Exchange: JCI) je bilo ustanovljeno leta 1885 in ima sedež v Milwaukeeju, Wisconsin, ZDA. V poslovnem letu 2004 je znašal promet podjetja 26,6 milijard ameriških dolarjev. 20,5 milijard dolarjev celotnega prometa pripada Automotive Group na svetovni ravni. Evropska centrala je v Burscheidu v Nemčiji. Portfelj proizvodov podjetja sestavljajo tudi instrumenti na armaturni plošči, sistemi za vrata in strešne obloge, notranja elektronika, električni sistemi za upravljanje z energijo in elektronika motorja.