O-STA

Verdijeva Traviata s sopranistko Bernardo Bobro

V Verdijevi Traviati bo na odru ljubljanske Opere nastopila sopranistka Bernarda Bobro

Kot Violetta bo v Verdijevi Traviati v soboto, 19. oktobra 2019, ob 19.30, z domačim ansamblom SNG Opera in balet Ljubljana nastopila sopranistka Bernarda Bobro.

Bernarda Bobro se je pevsko najprej izobraževala v Mariboru, nato pa je študij nadaljevala na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti v Gradcu, kjer ga je z odliko tudi dokončala.

Kot operna pevka se je občinstvu prvič predstavila leta 1999 v Mestnem gledališču v Celovcu z vlogo Susanne v Figarovi svatbi. V njenem rednem repertoarju so še vloge Pamine (Čarobna piščal), Susanne in Grofice (Figarova svatba), Despine (Cosi fan tutte), Donne Anne (Don Giovanni), Fortune (Scipionove sanje), Rozine (Seviljski brivec), Oscarja (Ples v maskah), Clorinde (Pepelka), Metke (Janko in Metka), Nanette (Falstaff), Adine (Ljubezenski napoj), Norine (Don Pasquale), Marzelline (Fidelio), Marie (Car in tesar), Titanije (Sen kresne noči), Ännchen (Čarostrelec), Lucie (Lucia di Lammermoor) in Julije (Kapuleti in Montegi).

V vlogi Violette je zablestela v Stuttgartski državni operi in v Kraljevi operi Covent Garden v Londonu. V soboto bo na odru nastopila še z ostalo pevsko zasedbo: Galjo Gorčevo, Dunjo Spruk, Martinom Sušnikom, Ivanom Andresom Arnškom, Rusmirjem Redžićem, Lucasom Somozo Ostercem, Rokom Bavčarjem, Zoranom Potočanom, Aljažem Žgavcem, Jurajem Pajanovićem in Silvom Škvarčem. Orkester bo vodil maestro Loris Voltolini.


Na fotografiji: sopranistka Bernarda Bobro



***