O-STA

Velenjska plaža ponovno naj slovensko naravno kopališče

Velenje, 16. oktober 2019 - Danes je podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol prevzel novo priznanje za Velenjsko plažo, ki je v akciji Naj kopališče osvojila prvo mesto v kategoriji naravnih kopališč. Akcijo Naj kopališče 2019 že 29. leto zapored organizira RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija. Kopalci so glasovali za najboljše v kategoriji malih, srednjih in velikih termalnih kopališč, letnih in naravnih kopališč ter pokritih bazenskih kopališč.

V izboru Naj kopališče 2019 je v kategoriji naravnih kopališč Velenjska plaža zmagala že drugo leto zapored. Drugo mesto je osvojilo kopališče Simonov zaliv, tretje pa kopališče Talaso Strunjan. Velenjska plaža vsako leto v času kopalne sezone s številnimi brezplačnimi vsebinami privabi 100.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Priznanje je prevzel podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki je ob razglasitvi povedal, da smo ponosni in veseli, da je Velenjska plaža v tako raznoliki konkurenci osvojila najvišje priznanje. V Velenju je še vedno močan socialni čut, zato omogočamo brezplačno kopanje v Velenjskem jezeru, brezplačno uporabo vodnih igral in brezplačno parkiranje. Želimo, da tudi tisti občani, ki si ne morejo privoščiti obiska morskih kopališč, uživajo v kopanju v Velenjskem jezeru.

V okolici jezer je tudi veliko drugih možnosti za aktivno preživljanje prostega časa v vseh letnih časih ("supanje", pohodništvo, kolesarjenje, tek na smučeh idr.). Z gradnjo prireditvenega odra in prireditvenega prostora v neposredni bližini Velenjske plaže pa želimo ustvariti dobre pogoje za razvoj festivalskih in drugih vsebin. Z raznoliko in bogato ponudbo bomo ustvarili dodano vrednost vse bolj prepoznane turistične destinacije.

V akciji Naj kopališče je sodelovalo 48 kopališč v šestih kategorijah. Glasovanje je potekalo na dva načina, in sicer prek spletne strani www.najkopalisce.si in z glasovnicami, ki so jih kopalci lahko oddali na kopališčih. Ocenjevalci so izbirali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najbolj prijetna kopališča.

Razglasitev zmagovalcev akcije Naj kopališče 2019 je letos potekala v Beli dvorani gradu Rače.