O-STA

Noč čarovnic v družbi grozljivih serij

Približuje se najbolj strašna noč v letu. Prebudili se bodo duhovi, čarovnice, vampirji, demoni in pošasti, ki se skrivajo v sencah. Česa pa se vi najbolj bojite? V pričakovanju noči čarovnic vas bo Eli Roth v novi, tretji sezoni AMC-jeve serije Visionaries popeljal skozi zgodovino groze. Na predvečer noči čarovnic pa se lahko v drugi sezoni serije Stan Against Evil pridružite Stanu Millerju in Evie Barret, ki morata obraniti mestece Willard's Mill pred demoni. Strah ima več oblik, spoznajte, katera je za vas najbolj grozljiva.

Potovanje skoz zgodovino grozljivk

Eli Roth's History of Horror je tretja sezona dokumentarne serije Visionaries, ki bo na kanalu AMC premierno predstavljena v nedeljo, 27. oktobra, po večernem filmu. Serija združuje ikone in mojstre groze, ki bodo razkrili navdih za svoja dela ter raziskali zanimivosti žanra. Skozi zgodovino groze nas bo popeljal ameriški režiser, producent, pisatelj in igralec Eli Roth v družbi največjih imen žanra, med katerimi so Stephen King, Quentin Tarantino, Jordan Peele, Jason Blum, Robert Englund, Linda Blair, Tippi Hedren, Rob Zombie, Haley Joel Osmet, Jack Black, John Landis in Jamie Lee Curtis. Serija Eli Roth's History of Horror bo ljubiteljem grozljivk ponudila vpogled v posamezna obdobja razvoja žanra in njegovega vpliva na družbo. Zgodbe, ki jih bodo pripovedovali mojstri groze, vas nikakor ne bodo pustile ravnodušnih.

Mesto demonov in čarovnic

Konec oktobra pa boste lahko vstopili tudi v idilično mestece Willard's Mill, ki naj bi bilo zgrajeno prav na mestu množičnega požiganja čarovnic v 17. stoletju. AMC bo v času vesele noči čarovnic, 30. in 31. oktobra, premierno predstavil drugo sezone serije Stan Against Evil. Maraton grozljivo-komične serije bo potekal dva dni - vsak dan štirje deli. V seriji Stan Against Evil spremljamo Stana Millerja, nekdanjega šerifa majhnega mesta, ki z novo šerifinjo Evie Barret sklene nenavadno zavezništvo. Skupaj morata namreč mesto obraniti pred nadnaravnimi bitji. Ob koncu prve sezone je Evie obtičala v letu 1692 in bila obtožena čarovništva. Tako bo v drugi sezoni Stan postavljen pred uganko njenega skrivnostnega izginotja in potovanja skozi čas.