O-STA

V iskanju harmonije telesa in duha

Zdrav način življenja je več kot samo telesno zdravje, pomembna je tudi skrb za dobro duševno, čustveno in duhovno počutje. Poskrbeti moramo za ravnovesje telesa in izkoristiti možnosti, ki nam jih podarja narava.

Skrivnosti vašega telesa

Vsak posameznik je drugačen, zato se naše poti do zdravega načina življenja razlikujejo. V LifeClass Termah Sveti Martin vam omogočajo, da na preprost in hiter način preverite splošno stanje svojega telesa. Hitra in neinvazivna tehnika HRV in BIO sken je namenja vsakemu. Zajame kar 250 parametrov človeškega organizma: vse od krvnega sladkorja in delovanja črevesja, do kosti, revmatičnih bolezni in analize kože, prsi ter prostate. Strokovnjaki v wellness centru glede na pridobljene rezultate sestavijo celovito podobo organizma in opredelijo bio ritem telesa. Na osebnem posvetu vam razložijo, kaj bi vašemu telesu najbolj koristilo; ali je to sprememba prehrane, prečiščenje telesa, telesna aktivnost ali morebiti posebna nega.

Izkoristite danosti narave

Pri skrbi za telo lahko izkoristite tudi danosti narave. Na delavnicah za izdelavo naravne kozmetike se lahko naučite, kako pripraviti izdelke za nego telesa, ki ustrezajo tipu in značilnostim vaše kože. Udeležite se lahko delavnic izdelave naravnih mil, masažnih losjonov, krem, balzamov za ustnice in sladkornih ali solnih pilingov. Ponujajo vam naravne sestavine, med katerimi je tudi lokalno, medžimursko hladno stiskano bučno olje, polno vitaminov in odlično v boju proti staranju kože. Svoje naravne izdelke lahko uporabite tudi pri tretmajih, ki so na voljo v medžimurskih termah. Poleg tega organizirajo še druge delavnice, s katerimi skrbijo za um in duha. Med njimi so joga, art terapija, na kateri se poglobite vase in poiščete izvor ustvarjalnosti, ter delavnica o kristalih in njihovem zdravilnem učinku na človeške organe.

Preprost recept za pripravo v domači kuhinji

Če se želite preizkusiti v pripravi naravnih izdelkov za nego telesa kar doma, pa v LifeClass Termah Sveti Martin predlagajo preprost recept za izdelavo maslenih tablic za nego telesa. Hranilno maslo iz čebeljega voska in kakavovega masla kožo dolgotrajno navlaži in nahrani.

Sestavine:

  • 10 gramov čebeljega voska

  • 80 gramov kakavovega masla

  • 10 gramov kakavovega olja

  • 6-10 kapljic eteričnega olja po vaši izbiri - naš predlog je mandarina

Za pripravo potrebujete:

  • stekleno posodo

  • tehtnico

  • silikonski model

  • alkohol

Postopek:

V večji posodi segrejte vodo. Stekleno posodo razkužite z alkoholom. Sestavine stehtajte in jih postavite v stekleno posodo, ki jo položite v segreto vodo. Ko se vse sestavine raztopijo, dodajte eterično olje. Zmes prelijte v izbran silikonski model in pustite, da se strdi. Maslene tablice lahko uporabite za nego telesa ali masažo.