O-STA

Sprejem odličnih kickboksarjev iz Teakwon-do in Kickboks kluba Skala Velenje

Velenje, 18. november 2019 - Včeraj popoldan je podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol s sodelavci sprejel odlične kickboksarje iz Teakwon-do in Kickboks kluba Skala Velenje, ki so na svetovnem prvenstvu v v WAKO kickboksu v Sarajevu dosegli izjemen uspeh. V Sarajevu je namreč med 19. in 26. oktobrom potekalo 22. člansko svetovno prvenstvo v kickboksu, ki se ga je udeležila tudi slovenska reprezentanca. Mesto v reprezentanci so si zagotovili trije člani Teakwon-do in Kickboks kluba Skala Velenje, Staša Lipnik, Luka Krel in Dean Vukančič, na tekmovanju pa jih je spremljal tudi njihov trener Peter Landeker.

Za vse tri Velenjčane je bil to prvi nastop na članskih svetovnih prvenstvih v kickboksu, Staša pa je sploh prvič nastopila kot članica kickboks reprezentance. Staša Lipnik je postala svetovna članska prvakinja v light kontaktu v kategoriji nad 70 kg. Luka Krel je osvojil naslov članskega podprvaka v light kontaktu v kategoriji do 84 kg. Odličen je bil tudi Dean Vukančič, na žalost pa se je rezultat njegove borbe v zadnjih sekundah preobrnil v korist nasprotnika iz Finske.

Podžupan je odličnim športnikom čestital tudi v imenu župana in se jim zahvalil za odlično promocijo našega mesta. Ob tej priložnosti je Mestna občina Velenje svetovni prvakinji Staši Lipnik donirala 1.000 evrov, svetovnemu podprvaku Luki Krelu pa 500 evrov. Kot nagrada za osvojen dosežek in spodbuda za nadaljnje uspehe.