O-STA

Amazonovi kupci letošnjo praznično sezono spet z rekordnimi nakupi - spletni ponedeljek 2019 postal največji posamezni nakupovalni dan v zgodovini podjetja

Amazonovi kupci po vsem svetu naročili na stotine milijonov predmetov med zahvalnim dnevom in spletnim ponedeljkom

Črni petek letos rekorden za Amazon - najuspešenejši črni petek v zgodovini podjetja

Več nakupov pri neodvisnih zunanjih prodajalcih - večinoma malih in srednje velikih podjetjih - na spletni ponedeljek 2019 kot kdajkoli prej na en sam dan

Kupci kupili rekordno število Amazonovih naprav - najbolje prodajana izdelka v Amazonovih prodajalnah po svetu sta bila pametni hišni asistent Echo Dot in daljinski upravljalnik Fire TV Stick 4K z glasom Alexe

SEATTLE, ZDA--(BUSINESS WIRE)-- (NASDAQ:AMZN) - Amazon je danes sporočil, da je bil spletni ponedeljek ponovno najboljši posamezni nakupovalni dan v zgodovini podjetja glede na število naročenih predmetov po vsem svetu. Kupci po vsem svetu so nakupovali rekordno iz široke palete izdelkov, saj je bilo samo med zahvalnim dnevom in spletnim ponedeljkom naročenih na stotine milijonov izdelkov. Kupci so v Amazonovih prodajalnah po svetu kupili več milijonov Amazonovih naprav več kot v enakem obdobju lani, najbolje prodajana izdelka pa sta bila pametni hišni asistent Echo Dot in daljinski upravljalnik Fire TV Stick 4K z glasom Alexe.

"Osredotočamo se na to, da letošnjo praznično sezono svojim strankam naredimo bolj priročno kot je bila kdaj koli prej, sploh glede na to, kako kratka bo letošnja nakupovalna sezona," je dejal Jeff Wilke, glavni izvršni direktor Amazonovega oddelka za potrošnike po vsem svetu. "Navdušeni smo, da kupci še naprej prihajajo v Amazon v rekordnem številu in tako ugotovijo, kaj potrebujejo in si želijo za praznike. Hvala našim kupcem in zaposlenim po vsem svetu, da so naredili ta praznični nakupovalni konec tedna najboljši doslej."

Poudarki prazničnega konca tedna:

 • Stranke po vsem svetu so kupile več igrač na letošnji črni petek in spletni ponedeljek skupaj kot kdajkoli prej. Med desetinami milijonov igrač kupljenih v tem času, so bili najbolje prodajani med drugim LEGO Star Wars Darth Vader's Castle, Monopoly Game: Disney Frozen 2 Edition in igre Hasbro kot so Jenga, Guess Who in Candy Land Kingdom of Sweet Adventures.

 • Spletni ponedeljek je bil najboljši posamezni nakupovalni dan v zgodovini podjetja Amazon Fashion po vsem svetu, saj je bilo kupljenih več izdelkov kot na katerikoli posamezen dan v zgodovini podjetja. Najbolje prodajani izdelki so bili med drugim tudi moška kapa Carhartt Men's Acrylic Watch Hat in pulover s kapuco Champion Men's Powerblend Fleece Pullover Hoodie.

 • Amazonove stranke po vsem svetu so na črni petek in spletni ponedeljek skupaj naročile več kot 25 milijonov izdelkov za dom.

 • Najbolje prodajani predmeti na črni petek v ZDA so bili med drugim Echo Dot, Fire TV Stick z glasom Alexe, ekonom lonec Instant Pot Duo80 - 8 Quart, domači set za DNA testiranje 23andMe Health + Ancestry Service: Personal Genetic DNA Test, kovček L.O.L. Surprise! Winter Disco Bigger Surprise in robotski sesalnik iRobot Roomba 675 Robot Vacuum.

 • Stranke po vsem svetu so na letošnji spletni ponedeljek nakupile več kot štiri milijone več kozmetičnih izdelkov kot lani, najbolje prodajani pa so bili med drugim električna zobna krtačka Oral-B Genius Pro 900, Lagunamoonova esencialna olja Top 6 Gift Set in L'Orealova maskara Paris Voluminous Makeup Lash Paradise.

 • Najbolje prodajane kategorije vključujejo igrače, izdelke za dom, ter izdelke iz kategorij moda in zdravje ter osebna nega.

 • Najbolje prodajani izdelki v Amazonovih prodajalnah na spletni ponedeljek v ZDA so bili med drugim Echo Dot, Fire TV Stick z glasom Alexe, set za izdelavo slaščic iz plastelina Play-Doh Sweet Shoppe Cookie Creations, kavni aparat Keurig K-Cafe Coffee Maker in LEGO City Ambulance Helicopter 60179 Building Kit.

 • Neodvisni zunanji prodajalci v Amazonovih prodajalnah - večinoma mala in srednje velika podjetja - so na spletni ponedeljek 2019 prodala več izdelkov kot kdajkoli prej v obdobju 24 ur.

 • Že tretje leto zapored je veriga trgovin Whole Foods Market podrla svoj rekord pri prodaji puranov v prazničnem času okrog zahvalnega dneva.

 • Amazon je v petih dneh med zahvalnim dnevom in spletnim ponedeljkom svojim premium članom v ZDA dostavil na milijone živil. Med najbolje prodajanimi izdelki v Amazon Fresh in dostave iz Whole Foods Market so bila jabolka Honeycrisp, limone in avokado.

 • Najbolje prodajani izdelki na Amazon Books in v Amazonovih štirizvezdničnih prodajalnah med prazničnim koncem tedna so bili med drugim Amazonov pametni vtikač Smart Plug, Echo Dot in pametni zvočnik z uro All-New Echo Dot Smart Speaker with Clock, kovček L.O.L. Surprise! Dolls, Wrecking Ball (Diary of a Wimpy Kid Book 14) in domača kamera z nočnim pogledom Wyze Cam 1080p HD Indoor Wireless Smart Home Camera with Night Vision.

Rekorden konec tedna za naprave

 • Kupci so letošnji praznični konec tedna na svetovni ravni kupili rekordno število Amazonovih naprav.

 • Amazonove stranke po vsem svetu so kupile več milijonov Amazonovih naprav več kot v enakem obdobju lani v Amazonovih prodajalnah po vsem svetu, med drugim naprave Echo, Fire TV, Kindle in tablične računalnike Fire.

 • Praznični nakupovalni konec tedna je bil v Amazonovih prodajalnah po svetu rekorden za pametne naprave za dom, saj so kupci nakupili več milijonov pametnih naprav za dom, vključno z robotskim sesalnikom iRobot Roomba 675 Robot Vacuum, kamero za pse Furbo Dog Camera in pametno vtičnico Wemo Mini Smart Plug.

 • Najbolje prodajana izdelka v Amazonovih prodajalnah po svetu sta bila Echo Dot in Fire TV Stick 4K z glasom Alexe.

Praznično nakupovanje olajšano, cenejše in priročno

 • Ultrahitra in brezplačna dostava živil: Sedaj premium člani prejemajo hitro in brezplačno dostavo živil iz Amazon Fresh in Whole Foods Market. Izbirajo lahko med široko paleto izdelkov za vse praznične potrebe, od mesa do morske hrane, kmetijskih pridelkov, prigrizkov in gospodinjskih potrebščin z opcijami hitre dostave v roku ene ali dveh ur. Premium člani, ki živijo v enem izmed več kot 2.000 mest, v katere je možna dostava, lahko zaprosijo za vabilo za nakup v Amazon Fresh oz. Whole Foods Market prek dostave. Več informacij je na voljo na amazon.com/grocery.

 • Dobra novica za zamudnike: Poleg brezplačne dostave več kot 100 milijonov izdelkov, ki je na voljo vsem Amazonovim strankam, lahko premium člani v ZDA izbirajo še med več kot 10 milijoni izdelkov za brezplačno premium dostavo v istem dnevu in milijoni izdelkov, ki so na voljo za dostavo v istem dnevu v 46 večjih območjih velemest.

 • Več možnosti za dostavo kot kdajkoli prej: Letošnjo praznično sezono lahko stranke svoje pakete prevzamejo v številnih Amazonovih centrih ter na blagajniških prevzemnih mestih v na tisoče kopenskih prodajalnah z osebjem po vseh ZDA znotraj prodajaln Rite Aid, GNC in Stage kot tudi v neodvisnih lekarnah Health Mart. Poleg tega je možno na desetine milijonov izdelkov preprosto in priročno dostaviti v 900 mest in krajev po vsej državi prek sistema Locker oz. Locker+. Če želite najti lokacijo Amazonovega središča, obiščite amazon.com/Hub. Poleg tega lahko premium člani v 50 ameriških mestih in okolici uživajo v varni in priročni dostavi paketov prek storitve Amazon Key (amazon.com/key). Premium člani, ki ne želijo pokvariti presenečenja s tem, da njihov paket prispe takrat, ko so njihovi najbližji doma, lahko uporabijo storitev Amazon Day (amazon.com/amazonday) in si tako izberejo datum, ko želijo prejeti svoje praznične nakupe.

AMAZON NA DRUŽBENIH OMREŽIH:

Facebook: @Amazon
Instagram: @Amazon
Twitter: @Amazon
Spletna stran: amazon.com/cybermonday

O Amazonu

Amazon se ravna po štirih načelih: predanost strankam je bolj pomembna od tekmovanja s konkurenco, strast do inovacij, predanost poslovni izvrstnosti in dolgoročno razmišljanje. Ocene strank, nakup z enim klikom, prilagojena priporočila, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, tablice Fire, Fire TV, Amazon Echo in Alexa so le nekateri izdelki, ki jih je predstavil Amazon. Za več informacij obiščite amazon.com/about in sledite @AmazonNews.

Za ogled izvirne različice sporočila obiščite businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191203005397/en/

Kontakti:

Amazon.com, Inc.
Media Hotline
Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr


Vir: Amazon.com, Inc.