O-STA

Kamerat nekaj dni med prazniki ne bo izvajal prevozov

Velenje, 6. december 2019 - Občanke in občane obveščamo, da storitve Kamerata v obdobju med 23. decembrom 2019 in 6. januarjem 2020 ne bodo na voljo. V Velenju namreč že več kot leto dni omogočamo brezplačne prevoze za starejše od 65 let in gibalno ovirane Velenjčane, ki nimajo druge možnosti za prevoz. Mestna občina Velenje je kupila električni avtomobil, ki smo ga poimenovali Kamerat. V letošnjem letu je bilo s Kameratom opravljenih že 584 prevozov, na mesec jih je v povprečju več kot 50, najpogostejše lokacije pa so: Zdravstveni dom Velenje, različne trgovine in Bolnišnica Topolšica.

S Kameratom upravlja Mladinski center Velenje, vozijo pa ga prostovoljci Udarnika Mladinski center Velenje. S projektom Kamerat želimo kvaliteto bivanja občanom, ki te storitve potrebujejo, še izboljšati ter jim olajšati življenje. Pri projektu Kamerat ne gre le za prevoz, ampak je naš cilj, da se vzpostavlja "prijateljstvo" med izvajalci in uporabniki storitev, saj vozniki z veseljem pomagajo in uporabnikom, če želijo, nudijo tudi pomoč pri nošnji težjih predmetov (npr. ob prevozu v trgovino), nudijo oporo ob hoji in poskušajo pot uporabnika čim bolj olajšati. Od tod tudi ime Kamerat (tovariš, prijatelj). Občani Mestne občine Velenje, starejši od 65 let ali gibalno ovirani, ki potrebujejo prevoz na relaciji Šaleške doline (zdravstveni dom, pokopališče, lekarna, trgovina, banka, Bolnišnica Topolšica ...), lahko storitve naročijo na brezplačni telefonski številki: 080 15 70.

Z avtomobilom upravlja Mladinski center Velenje, za lažjo organizacijo prevozov pa je obvezno, da se potrebe po prevozih najavijo vsaj 3 dni preden je prevoz potreben. Klice sprejemamo od ponedeljka do četrtka od 8. do 15. ure in ob petkih od 8. do 13. ure. Klicni center smo vzpostavili v Uradu za družbene dejavnosti. Prevozi se izvajajo ob delavnikih med 7.30 in 15.30.