O-STA

7. seja Sveta Mestne občine Velenje

Velenje, 11. december 2019 - Včeraj je v sejni dvorani Mestne občine Velenje od 8. ure dalje potekala 7. seja Sveta Mestne občine Velenje. Sejo je po pooblastilu župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča vodil podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Uvodoma so svetnice in svetniki sprejeli zapisnik 6. seje Sveta Mestne občine Velenje.

Svetnicam in svetnikom je poslovanje podjetja Gorenje predstavil glavni direktor dr. Lan Lin. Na seji so bili prisotni tudi predstavniki delavcev. Ob koncu razprave so sprejeli Sklep o stališčih Sveta Mestne občine Velenje do aktualnega dogajanja v podjetju Gorenje. O vsebini razprave in sklepa smo vas že obveščali.

Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol je predstavil Predlog Odloka o proračunu Mestne občine Velenje za leto 2020. Svetnice in svetniki so predlog proračuna podprli.

Predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Bojan Škarja je predstavil Ugotovitveni sklep o prenehanju mandata članici Sveta za varstvo pravic najemnikov stanovanj (odstopila Ana Kočar), ki so ga svetnice in svetniki potrdili.

Vodja Urada za razvoj in investicije Alenka Rednjak je predstavila Predlog Sklepa o soglasju k zadolžitvi Zavoda za turizem Šaleške doline v letu 2020, s katerim Svet Mestne občine Velenje daje soglasje k zadolžitvi Zavoda za turizem Šaleške doline do višine 178.256,55 evra za financiranje projektov Čarobnost podeželja Šaleške doline in Turistična doživetja Šaleške doline. Sklep so potrdili.

Vodja Urada za urejanje prostora mag. Branka Gradišnik je predstavila Predlog Sklepa o ukinitvi statusa grajenega javnega dobra lokalnega pomena nepremičnini v k. o. 964 Velenje (ID znak parcela 964 2419/13), Predlog Sklepa o načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem Mestne občine Velenje za leto 2020, Predlog Sklepa o določitvi kvot za sklepanje pravnih poslov ravnanja z nepremičnin premoženjem izven veljavnega načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem za leto 2020 in Predlog Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča na območju Mestne občine Velenje.

Osnutek Odloka o Občinskem prostorskem načrtu Mestne občine Velenje sta predstavili mag. Branka Gradišnik, vodja Urada za urejanje prostor, in izdelovalka prostorskega načrta Frančiška Kočar iz podjetja Urbana urbanizem in projektiranje, Kočar in Kočar.

Direktor občinske uprave mag. Iztok Mori je predstavil Predlog Sprememb in dopolnitev Statuta Mestne občine Velenje, v katerem gre za uskladitve s področno zakonodajo, in Predlog Odloka o spremembah Odloka o organizaciji in delovnem področju občinske uprave Mestne občine Velenje, ki so ga svetnice in svetniki obravnavali po skrajšanem postopku (gre za spremembe, ki so vezane izključno na uskladitev z določbami sprejetega Odloka o ustanovitvi skupne občinske uprave SAŠA regije). Oba akta so potrdili.

Vodja Urada za družbene dejavnosti Drago Martinšek je predstavil Predlog Letnega programa športa v Mestni občini Velenje za leto 2020.

Predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ureditvi cestnega prometa in varstvu prometnih površin posebnega pomena v Mestni občini Velenje in Predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o kategorizaciji cest v Mestni občini Velenje, ki so ju svetniki na včerajšnji seji obravnavali po skrajšanem postopku, je predstavil vodja Urada za komunalne dejavnosti Anton Brodnik.

S predlagano spremembo v Predlogu Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o kategorizaciji cest v Mestni občini Velenje smo prikazali nove kategorizacije cest, ki se uporabljajo za javni promet. Nekaterim odsekom se je popravil zaris poteka osi cest glede na dejansko stanje v naravi, priključevanje na veljavno stanje potekov državnih cest in križišč z njimi, prevoznost ali drugo, nekateri odseki so se nekoliko skrajšali ali podaljšali.

Svetnice in svetniki so se seznanili s končnimi poročili Nadzornega odbora Mestne občine Velenje o nadzorih v letu 2018 (nadzori zaključnega računa proračuna, Zdravstvenega doma Velenje, Športno-rekreacijskega zavoda Rdeča dvorana Velenje, Vrtca Velenje, Mestne četrti Levi breg zahod, Krajevne skupnosti Stara vas, Muzeja Velenje) in poročiloma o delu osnovnih šol v mestni občini Velenje in Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje v šolskem letu 2018/2019.

Z Okvirnim programom dela Sveta Mestne občine Velenje za leto 2020, ki ga je predstavil direktor občinske uprave mag. Iztok Mori, so svetnice in svetniki predvideli 8 sej v prihodnjem letu.

Več o vsebini posameznih aktov vas bomo še obveščali.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana

T: 03 8961 736