O-STA

Po 15. letih zelena luč poslancev za pričetek gradnje 3. razvojne osi!

Velika večina poslank in poslancev je včeraj, 18. decembra 2019, kar z 59 glasovi podprla predlog poroštvenega zakona, ki daje zeleno luč stabilni finančni konstrukciji za pričetek gradnje 3. razvojne osi na Koroško. Gre za ključen ukrep države, preko katerega se bo Družbi za avtoceste Republike Slovenije omogočilo zadolževanje pod ugodnejšimi pogoji do višine 50% vrednosti investicije, za gradnjo odseka 3. razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem. S tem so sprejeti težko pričakovani pogoji, ki jih mora zagotoviti država, da se bo gradnja te nujno potrebne prometnice na Koroško pričela.

V Mladinski iniciativi za 3. razvojno os pozdravljamo današnjo odločitev poslank in poslancev ter pričakujemo, da se bo gradnja hitre ceste na Koroško v čim krajšem možnem času pričela. Gre za enega ključnih premikov v projektu 3. razvojne osi po 15 letih, od kar se je postopek pričel. Ob tem je koordinator Aljaž Verhovnik spomnil, da je ta korak šele začetek zahtevne poti za izgradnjo prvega odseka hitre ceste na Koroško. V nadaljnjih aktivnostih bo potrebno vložiti še veliko naporov za prostorsko umeščanje odseka hitre ceste med Slovenj Gradcem in Holmcem.

V primeru, da bo nasprotnik projekta 3. razvojne osi, Vili Kovačič s svojimi političnimi somišljeniki, sprožil referendumsko pobudo, je koordinator Mladinske iniciative za 3. razvojno os Aljaž Verhovnik napovedal, da se bo iniciativa aktivno vključila v referendumsko kampanjo in zagovarjala sprejem poroštvenega zakona za 3. razvojno os! Korošci ne bomo dopustili, da bi se na plečih pozabljene regije lomila kopja in zganjal politični populizem! Koroška potrebuje upanje, ki ga prinaša gradnja 3. razvojne osi!

Korošci HOČ'MO PRVO LOPATO!