O-STA

Božično novoletni koncert Godbe Cerklje in KPZ Mysterium

Cerklje na Gorenjskem, 27. 12. 2019 - V nabito polni dvorani Kulturnega hrama Ignacija Borštnika je bil Božično-novoletni koncert Godbe Cerklje, skupaj s Komornim Pevskim zborom Mysterium iz Kranja, z naslovom Godba express. Pred tem so imeli koncert na Slovenskem Javorniku v dvorani Julke in Albina Pibernika. Skupaj z Godbo Cerklje so skupaj nastopili na pobudo KPZ Mysterium.

Na začetku smo poslušali samostojni nastop Godbe Cerklje, ki je spremljala solistko Ano Benedik študentko solopetja na ljubljanski Akademiji za glasbo. Potem pa so glasbeniki in pevci združeni izvedli pester repertoar najlepših božičnih skladb, ki jih je KPZ Mysterium zapel v angleščini. Ljudsko pesem Pastirci, al' slište, ki jo je priredil Damijan Močnik pa so zapeli v slovenščini. Dirigent je bil Tomaž Kukovič, zborovodja pa Lovro Frelih. Voditelja pa sta bila nepogrešljiva in vedno zabavna Domen Žagar in Avgust Jagodic.

Naslednji samostojni Božično-novoletni koncert Komornega pevskega zbora Mysterium bo 11. januarja 2020 ob 19. uri v cerkvi svetega Martina v Stražišču pri Kranju.


VIDEO
: POGOVOR S TOMAŽEM KUKOVIČ, DIRIGENTOM GODBE CERKLJE IN MOJCO KEPIC MPZ MYSTERIUM

Po koncertu sem se pogovarjal s Tomažem Kukovičem, dirigentom Godbe Cerklje in Mojco Kepic, MPZ Mysterium iz Kranja, ki sta povedala kako je prišlo do skupnega koncerta, kako so se pripravljali na koncert in kakšni so načrti za nadaljnje sodelovanja.

Besedilo, foto in video: Janez Platiše