O-STA

HOFER z Nasmeškotki zbral rekordnih 19.617 evrov

HOFER je od leta 2014 pa do danes programu Botrstvo namenil že več kot 600.000 evrov. Avtorica fotografije Manca Jevšček
HOFER verjame, da lahko s skupnimi močmi dosežemo več in tako pomagamo ustvariti lepši jutri
Letošnja donacija Botrstvu znaša 19.617 evrov, kar je največ od pričetka projekta
Projekt Nasmeškotek predstavlja uspešno dolgoletno sodelovanje med podjetjem HOFER in programom Botrstvo
Del sredstev je bilo zbranih tudi s pomočjo kreativno izdelanih piškotkov, ki so jih na delavnicah okraševali otroci

Programu Botrstvo skupaj namenil že več kot 600.000 evrov

Lukovica, 16. januar: HOFERjev dobrodelni projekt Nasmeškotek je ob zaključku leta 2019 podrl lastni rekord. S pomočjo prazničnih piškotkov Nasmeškotkov jim je v dobrem mesecu uspelo zbrati kar 19.617 evrov. Znesek letošnje donacije, ki ga namenjajo programu Botrstvo v Sloveniji, je torej od pričetka projekta največji. Od leta 2014 pa do danes so pri podjetju HOFER omenjenemu programu sicer namenili že več kot 600.000 evrov, s samim projektom Nasmeškotek več kot 41.000 evrov.

S sloganom, da lahko s skupnimi močmi dosežemo več in tako pomagamo ustvariti lepši jutri, želijo pri podjetju HOFER doseči ravno to. Od leta 2017 tudi s sedaj že tradicionalnim projektom Nasmeškotek, ki poteka v okviru njihove lastne iniciative Danes za jutri. Dobrodelni piškotki Nasmeškotki imajo čarobno moč, da nasmeh pričarajo kar trikrat: tistemu, ki ga podari, tistemu, ki ga prejme, še posebej pa otrokom v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji, katerim namenjajo sredstva od prodaje. Del sredstev je bil zbranih tudi s pomočjo kreativno izdelanih piškotkov, ki so jih na delavnicah okraševali otroci v Wintercityju, praznično obarvanem Minicityju.


S prizadevanji za pomoč otrokom bodo, kot pravijo pri podjetju HOFER, nadaljevali tudi v prihodnje: "Veseli smo, da je bil december obarvan radostno in smo lahko s pomočjo vseh naših kupcev, ki so kupili dobrodelni piškotek, srce ogreli tudi otrokom, ki zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne morejo užiti vseh prazničnih radosti. Doseženi rezultati so izjemni in verjamemo, da bomo v letu 2020 skupaj lahko le še boljši."


PRI HOFERJU Z NASMEŠKOTKI OTROKOM BOTRSTVA NAMENILI ŽE VEČ KOT 41.000 EVROV


Izkupiček sredstev, ki so jih s projektom Nasmeškotek uspeli zbrati tokrat, je rekorden. V dobrem mesecu dni je bilo zbranih 19.617 evrov. "Zbrana sredstva gredo tudi tokrat v pomoč številnim otrokom," je izpostavila predstavnica programa Botrstvo v Sloveniji, Anita Ogulin. "Letošnje sladke zvezdice, ki so prinašale veselje v družine z Nasmeškotki, so imele tudi čarobno moč. Pričarale so uresničene sanje številnim otrokom, ki bodo s sredstvi od prodanih Nasmeškotkov dobili priložnost za zdrav razvoj in lepše otroštvo," še dodaja.

Projekt Nasmeškotek predstavlja uspešno nadaljevanje dolgoletnega sodelovanja in zaupanja med podjetjem HOFER in programom Botrstvo v Sloveniji. HOFER je od leta 2014 pa do danes programu Botrstvo tako namenil že več kot 600.000 evrov.

O DOBRODELNOSTI IZOBRAŽEVALI TUDI NAJMLAJŠE


Letos so pri HOFERju dobrodelni projekt Nasmeškotek podprli tudi z vseslovenskim natečajem Moj Nasmeškotek, kjer so prek spodbujanja kreativnega ustvarjanja tematiko dobrodelnosti in trajnosti približali tudi slovenskim šolam in vrtcem. Na natečaju je sodelovalo 261 skupin, med katerimi je žirija, ki so jo sestavljali predstavniki podjetja HOFER ter keksarne Delakorda in oblikovalka igrač, izbrala 4 zmagovalne skupine. Vse skupine prejmejo izlet v Minicity Ljubljana, paket HOFERjevih izdelkov in ročno izdelano blazino Nasmeškotek, narejeno iz oblačil, ki so jih prispevali HOFERjevi zaposleni, ustvarjeno po likovni predlogi njihovega Nasmeškotka.

Risbice vseh sodelujočih si lahko ogledate na https://www.mojnasmeskotek.si/galerija-fotografij/.