O-STA

Šaleška dolina odlično predstavljena na sejmu Alpe-Adria

Velenje, 5. februar 2020 - V Ljubljani se je v soboto končal 31. sejem Alpe-Adria, ki velja za osrednji sejem turizma v regiji. Šaleška dolina je podrla vse rekorde v digitalni predstavitvi destinacije v smislu edinstvene interaktivne predstavitve preko video walla in preko digitalnega medija Facebook, kjer je stran @DiscoverVelenje v samo štirih dneh trajanja sejma pridobila več kot 10 % novih sledilcev. Preko nagradne igre, ki smo jo organizirali v sodelovanju s partnerji, pa je stran dosegla več kot 300 tisoč oseb, od tega jih je 40 tisoč objave komentirali in/ali delilo.

Letos je bil sejem sicer še posebej v znamenju kampinga in karavaninga ter gastronomije, ki bo vse do leta 2021 osrednja promocijska in razvojna tematika slovenskega turizma. Sejem je skozi več kot tri desetletja ostal stičišče destinacij, turističnih ponudnikov, lokalnih turističnih društev in tudi stroke. Zavod za turizem Šaleške doline je v sodelovanju z Gorenjem Gostinstvom, Herbal Glamping resortom, Lavander Hill Eco resortom, Muzejem premogovništva Slovenije, Festivalom Velenje in ostalimi partnerji poskrbel za atraktivno, interaktivno in digitalno predstavitev turistične ponudbe doline, ki sledi smernicam za zeleni, aktivni in 5-zvezdični turizem.

Obiskovalci so najbolj posegali po novem prodajnem katalogu paketnih programov in doživetjih. Katalog z atraktivno vsebino in strateško načrtovano strukturo predstavi Velenje, Šoštanj in Topolšico kot pomembno turistično destinacijo. Katalog je namenjen prodaji turističnih paketov in posledično privabljanju turistov v našo dolino. Turistično ponudbo regije in Velenja so na zanimiv ter avtentičen način predstavili člani Regijske turistične zveze Saška in Turistične zveze Velenje.

V okviru sejma Alpe Adria so študenti Višje strokovne šole Šolskega centra Velenje, program Gostinstvo in turizem, za sodelovanje v projektu Turistične zveze Slovenije Več znanja za več turizma prejeli zlato priznanje in osvojili 3. mesto za kar jim iskreno čestitamo.

Pripenjamo fotografijo s sejma.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša Kočevar