O-STA

Eurojackpot desetič v zgodovini osvojil vrh

V Sloveniji in drugih evropskih državah smo priča izjemnemu podvigu. Eurojackpot se je znova povzpel na vrh, kar pomeni, da njegov sklad za glavni dobitek znaša najveličastnejših 90 milijonov evrov. Kot je znano, višje ne gre. Sunkovito pa se vzpenja tudi sklad za dobitek 5+1, ki srečnemu dobitniku lahko prinese opojnih 16 milijonov evrov.

Po poti na vrh večjih težav ni bilo. Eurojackpot je svoje igralce 19-krat nagradil z dobitkom 5+1. Izjemen vzpon je pričel pred šestimi tedni, trenutno pa uživa v razgledu in se ozira za srečnimi dobitniki, za katere pričakuje, da se bodo prav kmalu povzpeli na cilj.

Če se ozremo nazaj, je Eurojackpot veličastnih 90 milijonov evrov dosegel devetkrat, najdlje se je na tej višini obdržal sedem tednov. Zadnjič je z vrha sestopil novembra lani, ko so si ga razdelili trije igralci - Madžar in dva Nemca.

Trije Eurojackpot milijonarji so Slovenci. Prvi je listek konec leta 2013 vplačal v Grosuplju in zadel 21 milijonov evrov, drugi pol leta kasneje v Žalcu in prejel 27,2 milijonov evrov, tretji milijonar pa je poleti 2018 zadel dobitek 5+1, vreden 2,2 milijona. Znano je, da je občina Grosuplje iz prejetega davka na dobitek zgradila prizidek k Zdravstvenemu domu, občina Žalec pa pivsko fontano.

Je po šestih letih napočil čas, da Eurojackpot ponovno strese tla na sončni strani Alp?

Sanje se lahko uresničijo v petek!