O-STA

Tržna inovacija: načrtovanje in rezervacije nemških cestnin za tovornjake v 26 evropskih jezikih

Euro maut services od januarja 2005 v več kot 20 jezikih ponuja vseevropski sistem rezervacij cestnin za tovorna vozila na nemških avtocestah. Prevozniki brez vgrajenih on-board enot lahko načrtujejo poti in plačujejo cestnino preko interneta in/ali mobilnega telefona.

"Naša storitev je edinstvena v Evropi," je pojasnil Dr. Frank Steinmetz, izvršni direktor Euro maut service. "Transportnim podjetjem pomagamo, da ostanejo fleksibilna tudi ob ročnem obračunavanju cestnin. Aplikacija je na voljo na spletu v 22 jezikih, po telefonu pa v 26 jezikih, s čimer podiramo jezikovne pregrade. Našim strankam je na voljo tudi načrtovanje poti, in sicer kot brezplačen dodatek," pravi Steinmetz. Registracija pri Toll Collect ni potrebna, saj je Euro maut services registriran pri Toll Collect. Storitev je mogoče aktivirati v trenutku ne glede na lokacijo. Na internetu je načrtovanje poti brezplačno in pred odhodom so na voljo načrti alternativnih poti. Aktivacija rezervacije cestninjenja je ob plačilu tarife možna preko mobilnega telefona ali tik pred odhodom na internetu. Voznik preko SMS sporočila dobi pravno veljavno potrditev rezervacije.

"Na ta način se lahko vozniki odzovejo na trenutne prometne razmere in rezervirajo samo uporabljene odseke," pojasnjuje Steinmetz. Nudimo tudi storitev takojšnje rezervacije s klicem na klicni center +49 (0)1805 88 9000. Cena ene rezervacije pri Euro maut services se giblje med 99 centi in 2,99 evra na pot in 3,99 za uporabnike instant rezervacij. Cestnina in stroški storitev se obračunavajo na kreditno kartico. Več informacij najdete na www.euro-maut.com.

euro maut services GmbH

Steffi Würzig

Gorch-Fock-Straße 6

D-53229 Bonn

Telefon +49 (0) 2 28 - 40 39 1-25

Fax +49 (0) 2 28 - 40 39 1-23

e-mail: presse@euro-maut.comwww.euro-maut.com