O-STA

Predstavitve raziskovalnih nalog

Vrhunec dogajanja v gibanju Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline je vsako leto v mesecu marcu. Poleg javnih predstavitev raziskovalnih nalog pripravimo tudi zaključno prireditev.

Mladi raziskovalci so se tudi letos lotili raziskovanja najrazličnejših področjih, med katerimi pa prevladuje tehniško področje. Izdelali so zanimive in nove projekte. Na javnih predstavitvah se boste sami lahko prepričali, do kakšnih ugotovitev in odkritij so prišli. Predstavitve nalog bodo potekale med 4. in 11. marcem 2020 v SAŠA inkubatorju in na Medpodjetniškem izobraževalnem centru. Podrobni razpored si boste lahko prebrali na spletni strani Gibanja http://mladiraziskovalci.scv.si/. Med naslovi mogoče najdete tudi kakšnega, ki vas bo zanimal in pritegnil.

Zaključna prireditev, kjer razglasimo rezultate, podelimo priznanja in nagrade ter objavimo seznam nalog, ki se uvrstijo na državno srečanje bo v četrtek, 26. 3. 2020, ob 17.30 uri v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega.

Beseda o gibanju Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline

Gibanje Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline letos že 37. leto vodi mlade raziskovalce pri ustvarjalnemu delu. Osnovnošolci, srednješolci in študentje prijavijo zanimive raziskovalne naloge ali inovativne projekte. Pod budnim očesom izkušenih mentorjev nastanejo vsako leto zanimive in kreativne naloge.

Gibanje ponuja širok nabor tem in te so: astronomija ali fizika, biologija, ekologija z varstvom okolja, etnologija, matematika ali logika, kemija ali kemijska tehnologija, psihologija ali pedagogika, ekonomija ali turizem, geografija ali geologija, slovenski jezik ali književnost, filozofija ali sociologija, zgodovina ali umetnostna zgodovina, interdisciplinarna področja, druga področja, elektrotehnika, elektronika in robotika, arhitektura, gradbeništvo ali promet, računalništvo ali telekomunikacije, tehnika ali tehnologija (tekstil, lesarstvo, strojništvo, idr), aplikativni inovacijski predlogi in projekti.

V preteklem letu smo iz gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline na 53. Srečanje mladih raziskovalcev v Murski Soboti poslali 39 raziskovalnih nalog (23 osnovnošolskih in 16 srednješolskih). V drugi krog se je uvrstilo 24 nalog (16 OŠ in 8 SŠ). V Murski Soboti smo skupno prejeli 11 zlatih, 13 srebrnih in 15 bronastih priznanj.

Vabljeni, da se nam pridružite.

Karmen Hudournik,
koordinatorica gibanja

http://mladiraziskovalci.scv.si