O-STA

Ekološko z Europarkom in Metko Ternjak Gomboc

Metka Ternjak Gomboc in Europark Maribor vabita na poučno druženje (foto osebni arhiv)

Europarkova ekološka tržnica že 10 let navdušuje obiskovalce z raznoliko ponudbo kakovostnih, biološko pridelanih sestavin in domačih naravnih proizvodov. Za vse, ki se želijo naučiti nekaj več o naravnih sestavinah, domačih izdelkih in zdravem načinu življenja, pa so v mariborskem nakupovalnem središču letos pripravili posebno presenečenje. Vsak mesec se bo obiskovalcem ekološke tržnice pridružila strokovnjakinja na področju ekoloških izdelkov in zdravega življenja Metka Ternjak Gomboc. S svojimi bogatimi izkušnjami bo zdravo in naravno začinila še s poučnim. Prvo druženje z Metko, ki bo v sklopu ekološke tržnice potekalo v sredo, 26. februarja, bo zaznamovalo zlato klasje. Obiskovalci bodo spoznali različne vrste žita, izdelke iz žit in okušali domače pekovske dobrote.

Od zrna do domačih dobrot

V družbi Metke Ternjak Gomboc, strokovnjakinje na področju ekoloških izdelkov, se bodo obiskovalci Europarka Maribor vsak mesec podali na poučno dogodivščino. Na prvem dogodku 26. februarja se bodo seznanili z različnimi vrstami žita in številnimi dobrotami, katerih glavna sestavina je žito - raznovrstne moke, kaše, zdrobi, kosmiči in testenine. Poleg tega si bodo lahko ogledali pripomočke za mletje in peko kruha, manjkala ne bo niti demonstracija izdelave kruha z drožmi. Predstavljene dobrote bodo na voljo tudi v pokušino, nekatere izdelke bodo lahko obiskovalci kupili na "rinfuzo", za čim bolj miren počitek pa bodo v ponudbi tudi blazine, polnjene z žiti.

Naravno, lokalno pridelano

Na stojnicah Europarkove ekološke tržnice slovenski ponudniki vsako sredo med 14. in 19. uro predstavljajo domače naravne proizvode, kakovostna olja, sezonsko sadje, svežo in vložena zelenjavo ter mesne in pekovske izdelke. Za vse sladkosnede so na voljo še domači piškoti, jabolčni zavitki in druge dobrote. Ker pa ekološke sestavine niso pomembne samo na prehrambnem področju, na ekološki tržnici ne manjka niti ekološka negovalna kozmetika; vse od krem prek kopalnih soli do glinenih mask.