O-STA

Študentje predstavili svoje izdelke iz lesa

Razstava Triple Wood je bila na voljo obiskovalcem Europarka Maribor (foto Bojan Mihalič)
Študentje Višje strokovne šole za les in oblikovanje iz Maribora so med drugim predstavili unikatne lesene obleke (foto Bojan Mihalič)
Obiskovalci so se lahko preizkusili v izdelovanju zapestnic iz lesa (foto Bojan Mihalič)
Lesene zapestnice (foto Bojan Mihalič)

Med 10. in 20. februarjem je dogajanje v Europarku Maribor popestrila razstava lesenih izdelkov. Sestavljena je bila iz dveh delov, in sicer razstave Triple Wood, ki predstavlja pametno uporabo lesa kot gradbenega materiala in jo je pripravila Lesarska šola Maribor v sodelovanju z zavodom Lesarski grozd, ter predstavitve izdelkov iz lesa, ki so plod dela študentov Višje strokovne šole za les in oblikovanje iz Maribora. Razstavo so popestrili s predstavitvijo unikatnih "lesenih oblek" in zanimivimi delavnicami, na katerih so obiskovalci mariborskega nakupovalnega središča lahko izvedeli več o obdelavi lesa, krasilnih in restavratorskih tehnikah, preizkusili pa so se lahko tudi v izdelavi lesene zapestnice.

Leseni izdelki so mnogo več kot le mize, stoli in omare

Miroslav Novak, ravnatelj Višje strokovne šole za les in oblikovanje, je ob zaključku povedal: "Predstavitev naših izdelkov v Europarku je bila odlična priložnost, da so tudi obiskovalci mariborskega nakupovalnega središča spoznali, kakšne možnosti so na voljo pri ustvarjanju izdelkov iz lesa. Leseni izdelki namreč niso samo mize, stoli, omare, temveč lahko iz lesa oblikujemo najrazličnejše izdelke; od nakita vse do lesenih oblek, kar so naši študenti prikazali tudi na tej razstavi. Seveda les lahko uporabljamo tudi kot dodatek v prestižnih avtomobilih, na jahtah, poslovnih letalih, pri izdelavi glasbil in še na mnogih drugih področjih."