O-STA

Prepoved kurjenja vseh vrst odpadkov

Velenje, 19. marec 2020 - Obveščamo vas, da je skladno s 3. točko drugega odstavka 5. člena Odloka o splošnem redu v Mestni občini Velenje prepovedano kuriti vse vrste odpadkov na območju Mestne občine Velenje. S kurjenjem odpadkov po nepotrebnem obremenjujemo okolje in v zrak spuščamo veliko škodljivih in strupenih snovi, ter s tem ogrožamo zdravje sebi in drugim.

Biološke odpadke (ostanke z vrtov, travo, zeleni odrez) je potrebno kompostirati. Ostale komunalne odpadke je potrebno ločevati in redno odnašati ter jih odlagati v zabojnike na naslovu bivališča oziroma v eko otoke za zbiranje sekundarnih surovin (papir in papirna embalaža, steklena embalaža). Komunalne odpadke je možno brezplačno oddati tudi v zbirnem centru (nekdanjem odlagališču komunalnih odpadkov pri stadionu).

Zbirni center Velenje je do nadaljnjega zaradi preprečitve širjenja koronavirusa odprt v torek in petek med 10. in 16. uro.

Za neupoštevanje prepovedi v odloku je za posameznika predpisana globa 200 evrov, za pravno osebo, samostojnega podjetnika in posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost 800 eurov in za odgovorno osebo 300 eurov.

Prav tako je skladno z desetim odstavkom, 4. člena navedenega odloka za posameznika predpisana globa 400 evrov, za pravno osebo, samostojnega podjetnika in posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost 1.200 eurov in za odgovorno osebo 400 eurov, v kolikor ne upoštevajo navodil in odredb uradnih oseb, ki izvajajo nadzor nad določili odloka.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si