O-STA

Eurojackpot dosegel 88 milijonov evrov

Na Loteriji Slovenije se pridružujejo pozivom prebivalstvu, naj skrbijo za svoje in zdravje drugih ter ostanejo doma, igralcem pa sporočajo, da svoje najljubše igre lahko varno igrajo tudi prek spleta, pri čemer imajo na voljo dva kanala, spletno mesto eloterija.si in mobilno aplikacijo Loterije Slovenije. Na loterijskem prizorišču je ta teden še posebej vznemirljivo, saj je sklad za Eurojackpot dosegel kar 88 milijonov evrov.

Kljub temu, da se je življenje v Sloveniji ustavilo ter da so skladno s sprejetim odlokom Vlade RS zaprta tudi prodajna mesta specializirane mreže Loterije Slovenije, družba nadaljuje z uresničevanjem svojega poslanstva in z odgovornim prirejanjem loterijskih iger še naprej omogoča stabilno financiranje slovenskih invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij. Reden pritok sredstev organizacijam, ki skrbijo za ranljive skupine v družbi, je v tem obdobju še toliko bolj pomemben.

Samoizolaciji navkljub pa se lahko igralcem igre Eurojackpot življenje popolnoma spremeni v petek, saj sklad za glavni dobitek igre znaša kar 88 milijonov evrov. Eurojackpot je do sedaj razveselil že tudi dva Slovenca: prvi je listek konec leta 2013 vplačal v Grosuplju in zadel 21 milijonov evrov, drugi pa ga je pol leta kasneje v vplačal v Žalcu in prejel 27,2 milijonov evrov. Trinajstim Slovencem je do Jackpota zmanjkala le ena številka - zadeli so dobitke 5+1. Najvišji med njimi je vreden 2,2 milijona evrov in ga je leta 2018 vplačal igralec na Jesenicah, sledita dobitka 5+1, vredna 850.000 in 630.000 evrov.

O Loteriji Slovenije:

Loterija Slovenije je družba z izjemnim poslanstvom: ustvarja zabavne in varne loterijske igre, ki jim zaupajo udeleženci in splošna javnost. Kot strateška naložba države skrbi za družbeno odgovorno prirejanje iger in sofinancira slovenske invalidske, humanitarne in športne organizacije. Zbrana koncesijska sredstva omogočajo izvajanje številnih humanitarnih in invalidskih projektov, podpirajo vrhunski šport in športno vzgojo otrok in mladine, omogočajo izvedbo športnih dogodkov in financirajo izgradnjo objektov.