O-STA

Borden Chemical, Inc. zaključil prevzem podjetja Bakelite AG

COLUMBUS Ohio--(BUSINESS WIRE)--29. april, 2005--Borden Chemical, Inc., vodilni ponudnik termoseta in drugih visoko zmogljivih smol, lepil in specializiranim materialov, je danes objavil sklenitev pogodbe o prevzemu podjetja Bakelite AG z matično družbo Rutgers AG. Bakelite bo še naprej imel sedež v Iserlohn-Letmathu v Nemčiji.

Prevzem je ključni del načrta podjetja Borden Chemicals, da z združitvijo s družbama Resolution Performance Products LLC in Resolution Specialty Materials LLC postane največji svetovni proizvajalec termosetskih smol in specializiranih materialov. Ko bodo združitvene aktivnosti končane, se bo združeno podjetje imenovalo Hexion Specialty Chemicals, Inc.

"Priključitev podjetja Bakelite nam daje močno prisotnost v kontinentalni Evropi, dodatno tehnologijo za proizvodnjo fenolskih smol in produkte ter novo tehnološko platformo za epoksi smole," je dejal Morison. "Menimo, da bomo po združitvi s podjetjema v skupini Resolution postali vodilni ponudnik širokega nabora termosetskih lepil in veziv korporativnim strankam."

Bakelite je eno izmed najbolj zvenečih imen na področju sintetičnih smol, saj ga odlikujejo dobre tehnične rešitve, s katerimi stranke prihranijo pri vrsti aplikacij. Bakelite ima 13 proizvodnih obratov v Nemčiji, Italiji, Španiji, Češki, Koreji in na Finskem.

Skupaj z Bakelitom ima Borden Chemical sedaj 61 proizvodnih obratov v Severni in Južni Ameriki, Evropi in Aziji, ki oskrbujejo strateške trge po vsem svetu. Po končani združitvi s podjetjema v skupini Resolution, bo imelo združena družba Hexion Specialty Chemicals 86 obratov po vsem svetu.

"Te proizvodne zmogljivosti nam bodo omogočale sodelovanje s strankami neodvisno on njihovega sedeža, prav tako pa oblikujejo učinkovito mrežo, ki bo omogočala hiter prenos tehnologij in produktov na trge po vsem svetu," je dejal Morrison. "Prevzem Bakelita izjemno razširja naše mednarodno poslovanje, predvsem v Evropi in Aziji, in skorajšnja združitev z Resolution bo ustvarila podjetje z resnično globalnim dosegom," je dodal.

Pri prevzemu Bakelita je podjetju Borden Chemical svetovala evropska investicijska banka Dresdner Kleinwort Wasserstein. Borden Chemical je vodilni proizvajalec vezivnih in lepilnih smol, zmogljivih lepil in formaldehida, ki je nepogrešljive sestavina na različnih trgih. Lastnik podjetja, ki ima sedež v Columbusu v zvezni državi Ohio, je investicijska družba Apollo Management, L.P.. Več informacij o Borden Chemical najdete na spletu na www.bordenchem.com.

KONKTAKT:

Borden Chemical, Inc.

Peter Loscocco, 614-225-4127

loscoccopf@bordenchem.com