O-STA

Zbirni center Velenje za fizične osebe odprt le v nujnih primerih

Velenje, 30. marec 2020 - Podjetje PUP-Saubermacher obvešča uporabnike zbirnega centra Velenje, da so na podlagi Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji, sprejeli ukrepe za preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom in zato je od danes naprej do preklica zbirni center za fizične osebe odprt le v nujnih primerih. V tem primeru je potrebno prihod najaviti na številki 051 355 229.

Vse ločene frakcije lahko občani odlagajo v zabojnike na prevzemnem mestu, kjer bivajo. Tam bo odvoz do nadaljnjega potekal po predvidenem koledarju odvoza komunalnih odpadkov.

Odpadke, ki jih občani ne morejo odložiti v zabojnike, naj do preklica izrednih razmer ustrezno hranijo pri sebi doma. Odpadke ni dovoljeno kuriti na prostem.

Zbiralnice so namenjene zbiranju ločeno pripravljene embalaže. V zbiralnice je prepovedano odlagati kosovne, nevarne, gradbene in ostale neprimerne odpadke. Zakonsko je tudi prepovedano odlaganje odpadkov v naravo.

Pazimo na okolje, v katerem živimo, zato pravilno ravnajmo z odpadki. In pazimo na naše zdravje, zato upoštevajmo vsa priporočila in odloke vlade.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si