O-STA

Mestna tržnica v Velenju odprta tudi jutri

Velenje, 24. april 2020 - V ponedeljek, 20. aprila, je ponovno začela obratovati Mestna tržnice Velenje, svoje pridelke in izdelke so občankam in občanom ponudili predvsem lokalni ponudniki v prodajnih hiškah ob Cankarjevi ulici. Jutri, 25. aprila, pa se jim bodo pridružili tudi ostali ponudniki ob Centru Nova in v Atriju pri Kavarni Lucifer.

Zaradi zagotavljanja varnosti ponudnikov in kupcev bodo prodajne mize razmaknjene na primerno varnostno razdaljo, ob tem pa pozivamo kupce, da za varnostno razdaljo ob nakupu poskrbijo tudi sami. Pri posamezni prodajni hiški ali prodajni mizi je lahko samo en kupec, ostali morajo počakati v primerni varnostni razdalji vsaj dveh metrov. Ker se tržnice po odloku smatrajo kot živilske trgovine, veljajo enaka pravila kot za prodajalne in njihove zaposlene ob pandemiji koronavirusne bolezni, prav tako pa pravila veljajo tudi za kupce. Uporaba mask je priporočljiva tako za prodajalce kot za kupce. Priporočljivo je tudi, da se kupci pridelkov in izdelkov ne dotikajo, zanje bo to opravil prodajalec.

Eden od ponudnikov mesnih izdelkov bo svoje izdelke prodajal iz prodajnega vozila, postavljenega na Cankarjevi ulici.

Prihodnjo soboto, 2. maja, Mestna tržnica Velenje zaradi praznika ne bo obratovala.

Mestna občina Velenje je v tem času, ko je bila tržnica zaprta, lokalnim ponudnikom hrane pomagala pri promociji njihovih izdelkov na domu oz. nekateri imajo tudi dostavo na dom. O tej ponudbi še vedno obveščamo na naši spletni strani www.velenje.si.

Prijazno vabljeni!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si