O-STA

Napoved izjav ministrov, predstavnikov sindikata in podžupana v zvezi z nedopustnim množičnim odpuščanjem v Gorenju

Danes, 28. aprila, se bo ob 16.30 v prostorih Mestne občine Velenje podžupan Peter Dermol sestal z ministrom za delo, družino in socialne zadeve Janezom Ciglerjem Kraljem, ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom in predstavniki sindikata ter sveta delavcev v Gorenju.

Kot smo že obveščali, v Mestni občini Velenje ostro nasprotujemo napovedanemu množičnemu odpuščanju v Gorenju, zato smo ministroma prejšnji teden poslali povabilo na sestanek v Velenje in ju pozvali k ukrepanju. Novi lastnik Hisense že dve leti obljublja nadaljnji razvoj Gorenja, nova delovna mesta, novo tovarno televizorjev. Nič od tega ni izvedeno. V obdobju dveh let, odkar je Hisense prevzel Gorenje, je brez dela ostalo že 1.800 oseb, zdaj pa napovedujejo, da bo do konca leta ostalo brez dela še 2.200 oseb, od tega v Velenju od 1.000 do 1.500. Za lokalno skupnost je odločitev o zmanjšanju števila zaposlenih nedopustna, saj bo, če bo izvedena tako, kot naj bi bila načrtovana, povzročila pravo socialno katastrofo v Velenju.

Danes ob 18. uri bodo pred mestno hišo medijem na voljo za izjave podžupan Peter Dermol, minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter predstavniki sindikata in sveta delavcev v Gorenju.

Predstavniki medijev prijazno vabljeni!

S prijaznimi pozdravi

mag. Saša Sevčnikar,Kabinet župana

T: 03 8961 652
...............................................................................................................................