O-STA

Delovno srečanje treh županov na Graški Gori v znak povezovanja, sodelovanja in delavskih pravic

Velenje, 28. april 2020 - Po pooblastilu župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča, podžupan Peter Dermol, župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler in župan Občine Mislinja Bojan Borovnik se bodo v petek, 1. maja 2020, ob 11. uri delovno sestali na Graški Gori, na tromeji občin. Z izmenjavo občinskih zastav bodo simbolično zaznamovali praznik dela ter uspešno sodelovanje med sosednjimi mesti. Prav v času krize se toliko bolj pokaže potreba po povezovanju, solidarnosti in medsoseski pomoči, tudi na ravni občin, regij in držav.

Tradicionalno prvomajsko srečanje na Graški Gori smo bili primorani zaradi epidemije koronavirusne bolezni odpovedati. Na pobudo podžupana Mestne občine Velenje Petra Dermola pa bomo pripravili delovno srečanje županov na tromeji občin in na ta način simbolično obeležili prvi maj, mednarodni praznik dela, ki ima v teh kriznih časih še toliko večji pomen. Nikakor ne smemo dovoliti, da bi se do zdaj priborjene osnovne delavske in socialne pravice poskušale zmanjšati ali kakorkoli okrniti, kar bodo mnogi z izgovorom na posledice epidemije s koronavirusno boleznijo tudi poskušali.

S srečanjem in prijateljsko gesto želimo opozoriti predvsem na pomen sodelovanja, povezovanja, pomoči, solidarnosti in pravičnosti. Veliko oseb v tem obdobju preživlja težke trenutke. Želimo jim sporočiti, da niso sami in da jim bomo po svojih močeh priskočili na pomoč. Velenje je bilo vedno znano po solidarnosti, prostovoljstvu in te vrednote bomo negovali tudi v prihodnje.

Na Graški Gori bomo v petek, 1. maja, nekaj minut kasneje položili tudi venec k spomeniku XIV. diviziji in enotam IV. operativne cone pod Hriberškovim vrhom. Spomenik prikazuje prenos ranjenega partizana in je delo kiparja Antuna Augustinčića. Tako se bomo poklonili tistim, ki so svoja življenja dali, da lahko mi danes živimo v svobodi in miru.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana

T: 03 8961 700
........................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si

Spomenik GG.PNG~545 KBPrikaži Prenesi