O-STA

Eurojackpot: za Jackpot 90, za 5+1 pa 23 milijonov evrov

Na loterijskem prizorišču je tudi v tem "prazničnem" tednu pestro: v skladu za Jackpot igre Eurojackpot je že peti teden zapored 90 milijonov evrov, v skladu za dobitek 5+1 pa kar 23 milijonov evrov!

Glavni dobitek Jackpot je sicer do sedaj razveselil že tudi dva Slovenca: prvi je listek konec leta 2013 vplačal v Grosuplju in zadel 21 milijonov evrov, drugi pa ga je pol leta kasneje v vplačal v Žalcu in prejel 27,2 milijonov evrov. Dobitek 5+1 je prejelo kar 13 Slovencev: najvišji med njimi je vreden 2,2 milijona evrov in ga je leta 2018 vplačal igralec na Jesenicah, sledili so dobitki 5+1, vredni 850.000, 630.000, 600.000, 520.000 in 490.000 evrov.

Loterija Slovenije se pridružuje pozivom prebivalstvu, naj skrbijo za svoje in zdravje drugih ter ostanejo doma, zato igralcem sporočajo, da lahko svoje najljubše igre varno igrajo tudi prek spleta, pri čemer imajo na voljo dva kanala, spletno mesto eloterija.si in mobilno aplikacijo Loterije Slovenije. Družba tako nadaljuje z uresničevanjem svojega poslanstva in z odgovornim prirejanjem loterijskih iger še naprej omogoča stabilno financiranje slovenskih invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij. Reden pritok sredstev organizacijam, ki skrbijo za ranljive skupine v družbi, je v tem obdobju še toliko bolj pomemben.

O Loteriji Slovenije:

Loterija Slovenije je družba z izjemnim poslanstvom: ustvarja zabavne in varne loterijske igre, ki jim zaupajo udeleženci in splošna javnost. Kot strateška naložba države skrbi za družbeno odgovorno prirejanje iger in sofinancira slovenske invalidske, humanitarne in športne organizacije. Zbrana koncesijska sredstva omogočajo izvajanje številnih humanitarnih in invalidskih projektov, podpirajo vrhunski šport in športno vzgojo otrok in mladine, omogočajo izvedbo športnih dogodkov in financirajo izgradnjo objektov.