O-STA

Sejem akademske knjige Liber.@c 2020: Knjige z vrta. Po spletnih stopinjah v mesto

Med 18. in 24. majem 2020 bo v organizaciji Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani (UL) potekal sejem akademske knjige Liber.ac 2020. Ker se v letošnjem maju v mestu ne bomo mogli družiti v obsegu, kot bi si želeli, smo se odločili, da vsebinsko zasnovo spremljevalnega programa prestavimo na maj 2021, letošnjo prireditev pa izvedemo malo drugače in jo preselimo v virtualno okolje. Tako smo pripravili Liber.@c 2020: Knjige z vrta. Po spletnih stopinjah v mesto.

Prvi del, Knjige z vrta, se nanaša na spletni knjižni sejem, ki bo trajal od 18. do 24. maja in bo v čim širši meri povezal založnike akademskih knjig. Namesto v Foersterjevem vrtu bo tako knjige mogoče kupiti v spletnem vrtu. Trenutno število sodelujočih razstavljavcev na spletnem sejmu je 37.

V drugem delu, ki smo ga poimenovali Po spletnih stopinjah v mesto, pa bo oder prav tako zamenjal splet. Z "jagodnim izborom" skrbno pripravljenih spletnih spremljevalnih dogodkov vas bomo popeljali na arheosprehod in na ogled ljubljanskih invazivnih rastlin, spoznali bomo prostorsko sintakso Emone in si ogledali razstavo fotografij, pogovarjali se bomo o digitalnih sledeh, prisluhnili orglicam na pariških ulicah in še in še. Spremljevalni program se bo na spletni strani sejma odvrtel v dneh od 19. do 21. maja.

Filozofska fakulteta UL že od leta 2010 vsak tretji teden v maju organizira sejem akademske knjige Liber.ac, ki v Foersterjevem vrtu za fakulteto tradicionalno poveže članice ljubljanske univerze ter različne akterje s področja knjižne produkcije in promocije akademske knjige. Skupaj z bogatim spremljevalnim programom je vsakoletna predstavitev akademske založniške dejavnosti postala pomembna javna prireditev, ki vsakokrat znova pritegne širšo zainteresirano javnost. Lani je sejem ob praznovanju stoletnice Filozofske fakultete UL potekal desetič.

Prijazno vabimo, da se udeležite spletnega sejma akademske knjige Liber.@c 2020, tokrat v prilagojeni obliki. Drugo leto pa se ponovno vidimo v živo!

Več

- spletna stran sejma Liber.ac

- Facebook stran sejma Liber.ac