O-STA

Air France bo junija ponovno letel iz Ljubljane

Letalska družba Air France z zadnjim tednom junija načrtuje ponovno vzpostavitev letov z ljubljanskega letališča. V Pariz bo z Letališča Jožeta Pučnika dvakrat na teden letelo letalo Embraer 190. V sredo, 24. junija, bo iz Ljubljane proti Parizu poletelo ob 12:25 in v Parizu pristalo ob 14:25, v soboto, 27. junija, pa ob 17:55 in v Parizu pristalo ob 19:55. Tisti, ki bodo želeli iz Pariza leteti v Ljubljano, pa bodo s pariškega letališča Charles De Gaulle (CDG) v sredo vzleteli ob 9:50 in v Ljubljani pristali ob 11:40, v soboto pa ob 15:20 in pristali ob 17:10. Pri Air France varnost potnikov in letalskega osebja postavljajo na prvo mesto, zato bodo zanjo poskrbeli s sprejetimi strogimi zaščitnimi ukrepi.

Brezskrbno načrtovanje potovanja z možnostjo brezplačne spremembe leta

Da bi ponovna vzpostavitev zračnega prometa potekala kar se da nemoteno in da lahko potniki brezskrbno načrtujejo svoje lete, Air France omogoča brezplačno spremembo leta. Vozovnico, kupljeno od 22. aprila dalje, lahko potniki brezplačno zamenjajo ne glede na kabino in izbrano vrsto leta (Light, Standard, Flex), tako da lahko brez skrbi rezervirajo let in načrtujejo svoje potovanje.

Najpomembnejše varnostne ukrepe in nasvete navajamo spodaj. Podrobnejše informacije pa so na voljo na njihovi spletni strani.

Pred potovanje preverite zahteve držav, kamor potujete

Preden začnete planirati potovanje, preverite pogoje države, v katero (in preko katerih) potujete. Ponekod ob prihodu zahtevajo karanteno. Če potujete v Francijo ali pa je Francija samo prehodna država, morate izpolniti posebno potrdilo, ki ga lahko prenesete s spletne strani francoskega Ministrstva za notranje zadeve.

Obvezna uporaba mask in upoštevanje medosebne razdalje

Od 11. maja je obvezna uporaba zaščitnih mask na letališču in na vseh Ari France letih. Na vseh njihovih letih pa bo poskrbljeno tudi za ohranjanje zadostne medosebne razdalje. Za omejitev kontaktov bodo poskrbeli že pri vkrcanju potnikov. Najprej se bodo lahko vkrcali tisti, ki imajo sedeže v zadnjem delu letala, in šele nato tisti, ki jih imajo v prednjem delu.

Merjenje telesne temperature

Na vseh letih letalske družbe Air France bodo pred vkrcanjem potnikom brezkontaktno izmerili telesno temperature. Če bo ta presegala 38 °C, bo potniku vkrcanje prepovedano. Potnikom, ki se zaradi zdravstvenih razlogov ne bodo smeli vkrcati, bo omogočena brezplačna sprememba leta na kasnejši datum. Ob spremembi pa bodo morali priložiti vse zahtevane dokumente.

Prezračevanje na letalu

Air France letala so opremljena z izredno kakovostnim prezračevalnim sistemom, ki uporablja takšne zračne filtre (HEPA), kot jih uporabljajo v operacijskih sobah. Zrak v letalu je tako popolnoma osvežen vsake 3 minute, iz njega pa so odstranjeni vsi (99.999 %) virusi in bakterije, vključno s koronavirusom.

Higiena na letalu

Pri Air France poskrbijo, da je letalska kabina pred vsakim letom temeljito očiščena. Posesajo preproge in sedeže, dezinficirajo vse trde površine (naslonjala za roke, ekrane, stranišča ...), sistematično zamenjajo odeje, ki so zaradi optimalne higiene zapakirane v plastično embalažo. Na krajših in srednje dolgih letih so blazine odstranili, na čezoceanskih pa so ustrezno dezinficirane po vsakem letu.

Prilagojena ponudba na letalu

Da kar se da zmanjšajo medosebne stike med potniki in letalskim osebjem, so pri Air France prilagodili tudi ponudbo na vseh letih. Na krajših letih tako ne strežejo hrane in pijače, na čezoceanskih pa so ponudbo prilagodili. Strežejo samo določene produkte, ki so pakirani tako, da ustrezajo higienskim standardom. Prav tako so ukinili Duty Free ponudbo ter papirnate časopise in revije na letalu. Še vedno pa so ti mediji na voljo na aplikaciji Air France Play, ki si jo lahko potniki pred letom prenesejo na svoj telefon.