O-STA

22. maj je svetovni dan biodiverzitete

Ljubljana, 22. maj 2020 - Z izdajo knjige 60 obrazov biodiverzitete je Nacionalni inštitut za biologijo obeležil 60 zanimivih zgodb o naravi, ki zelo lepo predstavijo pomen in uravnoteženost okolja, živali in zdravja ljudi.

Knjiga je splet zgodb o živalih, rastlinah, o odnosih med vrstami ter o resničnih užitkih, doživetih ob stiku z naravo. Na današnji dan pa je na voljo tudi kratek film, (https://www.nib.si/aktualno/novice/1428-predstavitev-60obrazov). Ker je film ozaveščevelne narave, bi vas prosili, da ga delite po svojih družbenih omrežjih.

"Pri zgodbi številka 60 smo se ustavili, ker v letu 2020 praznujemo 60 let Nacionalnega inštituta za biologijo, kjer se z biodiverziteto ukvarjamo tudi raziskovalno. In ker je biodiverziteta pomemben del Zemlje, se nam zdi 22. april, svetovni dan Zemlje, kot nalašč, da knjigo, ki jo bomo javnosti predstavili v prihodnjem mesecu, napovemo", je ob izdiu knjige in sedaj kratkega filma, povedal eden izmed 3 urednikov knjige, prof. dr. Davorin Tome. Knjiga obsega 142 strani, besedilo je pisalo 27 avtorjev, fotografije je prispevalo 50 fotografov, napisana je v slovenskem in angleškem jeziku.

Ker zaradi okoliščin javna predstavitev knjige ne bo izvedljiva, vas vabimo, da nam pišete na e-poštni naslov obrazi@nib.si, če želite svoj brezplačni izvod. Za bolj neučakane pa je na voljo tudi elektronska različica v formatu PDF (http://www.nib.si/images/60NIB/60OB/60obrazov.pdf).

Kontakt za medije:

Katja Ploj : Katja.Ploj@nib.si tel: 040 320 516

Nacionalni inštitut za biologijo, Večna pot 111,1000 Ljubljana

______________________________________________

Katja Ploj

Samostojni strokovni delavec

Senior Professional Associate

Nacionalni inštitut za biologijo / National Institute of Biology
Skupne službe / Corporate Services

Večna pot 111, SI-1000 Ljubljana, Slovenia

Phone: + 386 (0)59 232 701


E-mail: katja.ploj@nib.si